avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Legea 19/2020 influenteaza numarul zilelor de concediu ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Legea 19/2020 influenteaza numarul zilelor de concediu de odihna aferente anului 2020?

Buna ziua,
Va rog sa mi comunicati un text de lege unde este prevazut faptul ca pe perioada in care parintele a beneficiat de concediu potrivit Legii 19/2020, zilele de concediu de odihna aferente anului 2020 prevazute in codul muncii nu sunt diminuate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:06, 21 Iunie 2020
Buna ziua
Durata concediului este cea stabilită în contractul individual de muncă. Dacă această activitate angajatului nu este integrală (suspendare CIM sau alte zile libere platite sau neplatite), efectuarea concediului este proporţională cu durata activităţii prestate de salariat (pro rata temporis), principiu confirmat prin Decizia 760/2014 a CCR (pct. 31-32).
Detalii gasiti aici [ link extern ] /
Bineinteles ca daca nu sunteti de acord cu numarul de zile de CO primite, atunci puteti actiona angajatorul in instanta.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2020
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna cristian corina cristian corina Angajat în iunie 2019. În luna noiembrie, câte zile pot lua. Mi se spune, ca eu am luat pe 14 Oct lichidare pe septembrie și deci am dreptul la co aferent ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna se poate da abia dupa 11 luni de la angajare? ... AndrStresina AndrStresina Concediul de odihna se poate da abia dupa 11 luni de la angajare? Angajatorul mi-a transmis ca abia dupa 11 luni de la angajare am dreptul la concediu de ... (vezi toată discuția)