avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate gavrosche

Activitate gavrosche

gavrosche a scris:

Buna ziua,
as dori sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri, daca se poate, tinand cont de urmatoarele aspecte:
Sunt asociat (nu unic) si administrator la o societate de contabilitate,(sunt angajata la o alta societate com) si, din cauza ca voi trece de la anul la impozit pe profit m-am gandit sa suspend activitatea firmei mele si sa-mi infiintez o intreprindere individuala (eu sunt expert contabil, asociata mea nu) si sa o angajez pe asociata mea. Problema este ca eu urmeaza sa nasc la inceputul lunii martie 2010 si nu stiu ce se va intampla in acest caz, adica :
-voi putea beneficia de indemnizatia pt. cresterea copilului ,
- trebuie sa suspend activitatea intreprinderii in acest caz, sau poate lucra angajatul in continuare pe contractele existente
- ce ar trebui sa mai platesc la stat pentru intreprinderea individuala in acest caz

Astept cu nerabdare si incredere in profesionalismul dumneavoastra un raspuns.

Va multumesc anticipat

Oare nu ma poate ajuta nimeni??:help:
Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta si pe mine in urmatoarea situatie:
-in primele 3 trimestre am avut profit, am calculat si platit impozitul aferent
- in trim.IV am avut pierdere, impozit de recuperat, iar in declaratia 100 din 25 ian. am trecut la impozit val.=0
Intrebarea mea e cand trebuie sa depun decl.101, pentru ca am incercat sa o completez, iar la data imi spune ca pentru 15.02.2009 nu pot avea impozit de recuperat?
Va multumesc anticipat pt. raspuns
Mi-am schimbat buletinul dupa casatorie si adresa a ramas cea din Sibiu pentru ca nu am la cine apela sa ma ia in spatiu, stam cu chirie in Deva, de aceea am doar mutatie (sotul meu are adresa unde a locuit cu parintii lui, dar acum acestia s-au mutat la tara si au vandut apartamentul respectiv). Am inteles ca trebuie sa merg sa cer si sa depun actele la Sibiu.
Va multumesc
Buna ziua.
Revin cu o intrebare la dumneavoastra si sper sa ma ajutati din nou. Am inteles ca formularul de adeverinta trebuie ridicat de la primaria de care apartin. Situatia mea e urmatoarea: am domiciliul stabil in Sibiu si de 2 ani am mutatie in Deva (m-am mutat in Deva dupa casatorie si nu detinem nicio proprietate pentru a-mi muta domiciliul), eu de la ce primarie trebuie sa cer formularele?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Va multumesc mult pentru raspuns
Buna ziua, mai am si eu o intrebare. Daca sunt asociat (nu unic) la o firma si obtin dividende la sfarsitul anului, aflandu-ma in CIC, mai pot beneficia in continuare de indemnizatia pt cresterea copilului, sau se considera ca obtin venituri.
Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc un an mai bun.
Buna ziua. Am si eu 2 intrebari in legatura cu acest subiect. Ma aflu in cic si as vrea sa stiu ce documente trebuie depuse (daca sunt formulare speciale de adeverinta) si care e termenul de depunere pentru a beneficia de la 1.01.2009 de 85% din salariu. Multumesc anticipat pt raspuns