avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Activitate Ics_buhusu

Activitate Ics_buhusu

Buna ziua,

am primit astazi o instiintare de la Tribunalul BacauNr. unic (nr. format vechi) : 5633/180/2024
Data inregistrarii 04.04.2024
Data ultimei modificari: 09.04.2024
Sectie: Secţia Civilă
Materie: Civil
Obiect: cerere de valoare redusă
Stadiu procesual: Fond.

Se poate face ceva in acest sens? Imi cer plata taxei de studiu restanta de 1950 roni si penalitati de 1132 roni. Eu am platit doar taxa de inscriere de 100 ron si prima taxa de 650 ron, Fiind in pandemie cand am vrut sa depun cererea de retragere nu m-au primit, invocand ca nu ma pot primi, Nu am beneficiat de nici un curs/orar pentru / sau examen pentru ca nu mi-au trimis absolut nici o informatie pe mail sau telefonic. Mentionez ca nu am fost instiintat pana acum ca am restante de plata , dat fiind ca prima data scandenta a fost 15/12/2021. Va rog sa ma indrumati daca se poate face ceva in aceasta privinta. Mi se pare corect sa platesc taxa pe anul respectiv, pentru ca am semnat un contract si am ,, ocupat" un loc pentru anul respectiv, dar penalitati???
Buna ziua,

Cum ne sfatuiti sa procedam in urmatoarea situatie: Lucram in cadrul unei mari companii din Romania, locatia magazinului fiind in mall de astazi ne-au inchis si ne au pus sa transferam toata marfa catre alte magazine, iar noua angajatilor ni s-a spus ca suntem in concediu, o sa ne folosim zilele de concediu pentru aceasta situatie, nu ni s-a transmis nimic in scris, ce se intampla cu angajatii daca termina zilele de concediu, compania procedeaza corect cu noi? In situatia de fata? Nu ni s-au furnizat nici un document, informatie cu privire la ce se va intampla cu noi.
Răspuns la discuția Drepturi recunoscute dupa deces
Trebuie dezbatuta mostenirea in acest caz?

jurist2020 a scris:

Indemnizația de însoțitor trebuie plătită de la data stabilită prin hotărârea judecătorească și până la data decesului persoanei respective. Plata se face moștenitorilor.

O persoana care a fost incadrata in luna martie 2019, in gradul de handicap grav contesta certificatul de incadrare, in grad de handicap la Tribunal-Sectia contencios Administrativ si fiscal, iar la data de 7.11.2019 in urma sentintei obliga Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap sa anuleze vechiul certificat si emiterea altui certificat de incadrare in grad de handicap cu incadrarea in grad de handicap grav cu asistent personal incepand cu 01.03.2019.
S-a depus cerere la D. G. A. S. P. C. In luna decembrie 2019.Nici pana in prezent nu s-a restituit suma restanta, respectiv indemnizatia de insotitor pentru perioada 01.03-31.12.2019. Persoana cu handicap a decedat in luna ianuarie 2020.
Fiul si sotul, urmasi pot primi retroactiv Aceasta indemnizatie? In ce sotuatie pot beneficia de un drept al defunctei ce a fost recunoscut cat timp a fost in viata? Care este procedura de urmat pentru obtinerea sumei restante, avand in vedere ca sentinta s-a pronuntat in timpul vietii(07.11.2019),cererea pentru indemnizatie de insotitor s-a depus tot la fel( decembrie 2019, persoana cu handicap decedand in ianuarie 2020).