avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Punct de lucru inchis, ca urmare a inchiderii Mallului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Punct de lucru inchis, ca urmare a inchiderii Mallului

Buna ziua,

Cum ne sfatuiti sa procedam in urmatoarea situatie: Lucram in cadrul unei mari companii din Romania, locatia magazinului fiind in mall de astazi ne-au inchis si ne au pus sa transferam toata marfa catre alte magazine, iar noua angajatilor ni s-a spus ca suntem in concediu, o sa ne folosim zilele de concediu pentru aceasta situatie, nu ni s-a transmis nimic in scris, ce se intampla cu angajatii daca termina zilele de concediu, compania procedeaza corect cu noi? In situatia de fata? Nu ni s-au furnizat nici un document, informatie cu privire la ce se va intampla cu noi.
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:05, 24 Martie 2020
1. Vă recomand să solicitați, printr-o Notificare scrisă, transmisă atât pe adresa de e-mail a firmei, cât și prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, informații și să precizați situația (că vi s-a spus să nu mai veniți la firmă, să-i întrebați când veți primi acele Decizii ale angajatorului, să solicitați detalii legate de contractele de muncă (dacă sunt suspendate, dacă au încetat etc.).
2. Luați legătura cu reprezentantul salariaților, bănuiesc că la nivelul firmei există un contract colectiv de muncă semnat (vedeți care sunt clauzele din el).
3. Sesizați I.T.M.-ul dacă nu primiți un răspuns la Notificări.
4. Nu semnați demisii, nu semnați acte adiționale în alb, nu semnați acte adiționale care vă reduc orele de program, bonusuri, sporuri, salarii!

IMPORTANT!!!!
După ce trece perioada asta, documentele (Notificarea transmis angajatorului și Răspunsul său ori alte documente furnizate de el sunt probe în viitoarele procese0! Nu sunteți singurii care vă aflați în această situație. Luptați pentru locurile voastre de muncă și nu cedați din drepturile câștigate prin negociere și muncă!

Sigur că trebuie reținut faptul că activitatea dumneavoastră a încetat în acea locație în urma unei Ordonanțe militare, care interzice desfășurarea activităților în mall a operatorilor economici, dar acel operator trebuie să dispună prin Decizie de personalul angajat în acele puncte de lucru, magazine etc. ale sale (fie le schimbă locul de muncă în alte puncte de lucru, fie le suspendă contractele de muncă și îi trimite în șomaj tehnic, fie îi trimite în concediu de odihnă, fie le desființează locurile de muncă - pentru care trebuie să respecte prevederile Codului muncii, fiindcă în cazul dumneavoastră se aplică prevederile concedierii colective, ceea ce înseamnă o perioadă de preaviz plătită, salarii compensatorii, dacă sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă și/sau contractul individual de muncă etc.)
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
jurist2020, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional cim rodica_ignat rodica_ignat Dupa inregistrarea Contractului Colectiv de Munca la ITM ,Contractul Individual de Munca necesita un act aditional in care sa se specifice ca din data de ... (vezi toată discuția)
Oferta de angajare catas catas Buna !!! am si eu o prblema. An nevoie de un formular tipizat de Oferta de angajare Oferta de angajare semnata de salariat anterior contractului de munca ... (vezi toată discuția)
Practica bonusuri companie andreeab1 andreeab1 Buna ziua, Studiandu-mi contractul individual de munca, respectiv toate actele aditionale la acesta & contractul colectiv de munca, observ cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)