avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate Irinataban

Activitate Irinataban

Vă citez din contractul de vânzare-cumpărare, pentru că mie mi se pare că se referă la toată suprafața terenului din jurul blocului, și nu doar cea de sub bloc.
"Eu, X, în calitate de vânzător, vând numitei Y, apartamentul nr 1 [...] împreună cu dreptul de proprietate forțată și perpetuă, asupra cotei părți indivize de 1/6 din toate porțiunile imobilului C1, care prin natura și destinația lor sunt în folosință comună [...] și împreună cu dreptul de proprietate asupra cotei părți indivize reprezentând 67,72mp din terenul în suprafață totală de 877mp cu nr cadastral [...] pe care se află amplasată construcția, intabulat în cartea funciară nr [...].
Complexul este format din 4 blocuri mici, de 2 etaje, fiecare bloc având doar 6 apartamente. Mă îndoiesc că doar terenul de sub bloc are 877mp, este prea mult după părerea mea. De asta eu consider că suprafața de 877mp se referă la tot terenul, inclusiv cel din împrejurul blocului. Dumneavoastră ce credeți? Vă mulțumesc!

ynocentta a scris:

Verificati temeinic motivul pentru care periodic canalizarea se colmateaza
Fie este vorba despre problema tehnica fie locatarii arunca bunuri
Cota indiviza reprezinta o valoare conditionata de suprafata spatiului cu destinatia d elocuinta dar care nu este nominalizata sau identificata in partea comuna de imobil de locuit in comun
In imobil d elocui in comun parte comuna reprezeinta calea de acces,scara,subsol tehnic,ghene gunoi,uscatorii,terasa
Statutul terenului din jurul blocului poate fi clarificat verificand documentele
Legal ,parte comuna reprezinta strict rebordul de fundatie al constructiei
Pentru a indeparta impedimentul cu refularea,instalati vana antiretur

Bună ziua! Am și eu o problemă. Locuiesc la parter, într-un bloc nou, construit de dezvoltator, și de un an de zile am probleme cu canalizarea (îmi refulează apă în casă, am avut inundații etc.). Administratorul blocului păstrează legătura cu dezvoltatorul și ne ajută în rezolvarea anumitor probleme ce apar. În ceea ce privește canalizarea, a rezolvat problema doar temporar, pentru că aceasta se înfundă la fiecare lună. Apartamentele au ieșit din garanție, astfel că am decis să ne facem canalizare separată. Deoarece nu există subsol la bloc, muncitorii au fost nevoiți să sape în curtea din fața blocului pentru a pune noua canalizare. În contractul de vânzare-cumpărare este specificat că am cotă indiviză pe acest teren, împreună cu ceilalți locatari. Am adunat semnături de la mai mult de jumătate dintre vecini (o parte nu locuiesc aici) cum că sunt de acord să efectuez aceste lucrări. Ieri a venit dezvoltatorul și le-a spus muncitorilor să oprească orice lucrare în afara blocului, deoarece el este proprietar pe pământul din jur și în caz contrar vine cu poliția. Vreau să știu dacă dezvoltatorul are dreptate sau doar încearcă să ne intimideze? De câte ori au venit alții să desfunde canalizarea, până acum, ne-au zis că este posibil ca aceasta să fie făcută prost și din cauza aceasta se înfundă atât de des. Am dovezi cum am avut inundație, cum îmi refula apa, cum discutam cu administratorul care, în ultima perioadă, îmi spunea să caut eu pe cineva să rezolve problema. Înainte de a începe lucrarea de debranșare, l-am contactat și pe dezvoltator să-l întreb dacă am nevoie de vreo autorizație/ aprobare, însă nu îmi răspundea la telefon și mesaje. De aceea am decis să înaintez lucrarea. Iar acum a venit cu scandal că nu am voie să fac asta. Vă rog să mă ajutați cu o părere! Atât timp cât pe contract este specificat că eu și ceilalți locatari avem cotă indiviză pe terenul de lângă bloc, dezvoltatorul mai este sau nu proprietar? Vă mulțumesc anticipat!
Discuție Covid-19
Bună ziua! Am o nelămurire. Mama mea este angajata unei fabrici dintr-un oraș ce se află la o distanță de aprox 18 km de satul în care ea locuiește. În mod normal se deplasează cu autobuzul la locul de muncă, însă începând de astăzi, firma de transport a întrerupt activitatea pentru o perioadă nedeterminată din cauza covid-19. Ea este în imposibilitatea de a ajunge la serviciu, iar șefa i-a transmis că o va trece ca lipsind nemotivat, ceea ce înseamnă bineînțeles că nu va fi plătită. Întrebarea mea este: nu este ilegal să facă asta, iar dacă nu, cât ar putea să o treacă astfel? Căci mă gândesc că la un anumit nr de "absențe" nemotivate au dreptul să o concedieze. Însă ea nu are cu ce ajunge la serviciu, nu este vina ei. Nu ar trebui să intre în șomaj tehnic? Mai ales că nu este singurul caz de acest gen. Mai are colegi în aceeași situație. În plus, săptămâna trecută i-a forțat să își ia concediu de odihnă pentru a sta acasă. Din câte știu nu îi poate forța să facă asta. Ce este de făcut în situația aceasta? Mulțumesc anticipat!