Vă citez din contractul de vânzare-cumpărare, pentru că mie mi se pare că se referă la toată suprafața terenului din jurul blocului, și nu doar cea de sub bloc.
"Eu, X, în calitate de vânzător, vând numitei Y, apartamentul nr 1 [...] împreună cu dreptul de proprietate forțată și perpetuă, asupra cotei părți indivize de 1/6 din toate porțiunile imobilului C1, care prin natura și destinația lor sunt în folosință comună [...] și împreună cu dreptul de proprietate asupra cotei părți indivize reprezentând 67,72mp din terenul în suprafață totală de 877mp cu nr cadastral [...] pe care se află amplasată construcția, intabulat în cartea funciară nr [...].
Complexul este format din 4 blocuri mici, de 2 etaje, fiecare bloc având doar 6 apartamente. Mă îndoiesc că doar terenul de sub bloc are 877mp, este prea mult după părerea mea. De asta eu consider că suprafața de 877mp se referă la tot terenul, inclusiv cel din împrejurul blocului. Dumneavoastră ce credeți? Vă mulțumesc!
ynocentta a scris:
Verificati temeinic motivul pentru care periodic canalizarea se colmateaza
Fie este vorba despre problema tehnica fie locatarii arunca bunuri
Cota indiviza reprezinta o valoare conditionata de suprafata spatiului cu destinatia d elocuinta dar care nu este nominalizata sau identificata in partea comuna de imobil de locuit in comun
In imobil d elocui in comun parte comuna reprezeinta calea de acces,scara,subsol tehnic,ghene gunoi,uscatorii,terasa
Statutul terenului din jurul blocului poate fi clarificat verificand documentele
Legal ,parte comuna reprezinta strict rebordul de fundatie al constructiei
Pentru a indeparta impedimentul cu refularea,instalati vana antiretur