avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Activitate AndreaBabett

Activitate AndreaBabett

Răspuns la discuția Demisie cu o zi dupa angajare
Sigur.
In data de 03.07.2020 mi-am dat demisia la zi, acesta a fost acceptata. Eram in somaj tehnic de cateva luni. Mi-am gasit un alt loc de munca si am semnat contractul in 02.07.2020.
Azi fostii angajatori, unde am dat demisia in 03.07.2020, m-au contactat, ca doamna de la personal are nevoie sa stie de la ce data m-am angajat ca sa declare la AJOFM din cauza ca eram in somaj tehnic.
Sun oblugata sa le zic de la ce data m-m angajat sau daca macar is angajata?
Buna ziua.
Intrebarea mea este daca trebuie sa declar la fostul angajator de la ce data m-am angajat in cazul in care mi-am dat demisia la zi ( si a fost si acceptata) cu o zi dupa ce am semnat noul contract de angajare? Mentionez ca eram in somaj tehnic
buna ziua.
doresc sa imi dau demisia fara preaviz. ne aflam in somaj tehnic nu stiu de cand. acum recent am fost chemata la lucru, mi s-a zis ca incep de ziua urmatoare, iar dupa o saptamana si jumatate mi s-a comunicat sa nu vin in fiecare zi ca nu e nevoie, nu functionam in totalitate. specific ca acum in 1 iulie dupa ce am stat vreo 6 ore la lucru, am intrebat daca suntem in somaj tehnic si mi s-a zis ca da.
poate fi motiv de demisie fara preaviz ca mi s-a zis ca incep si defapt eram in somaj tehnic?
buna ziua,
sunt manager in domeniul sigurantei alimentare la o firma de catering, sunt doar eu pe acest post.
de cateva zile sunt in concediu medical, iar angajatorul mi-a zis ca daca nu renunt la concediul medcal nu ii va ramane alta solutie decat sa imi dessfaca contractul de munca, motiv nu a vrut sa specifica. precizez faptul ca avem o oarecare conflict, pentru ca nu am vrut sa semnez cererea de concediu fara plata acum o saptamana.
acum a decis ca anumiti angajati sa trimita in somaj tehnic. cand am vorbit cu angajatorul, mi-a comunicat ca daca stau in concediu medical , nu imi va plati concediul medicat, ca asa imi dau singura sut in "fund", pentru ca asa nici pe viitor nu voi putea beneficia de somaj tehnic si nu ii va ramane alta solutie decat sa imi desfaca contractul de munca sau sa stau obligat-fortat in concediu fara plata.
specific da din pacate multi alti colegi au semnat ererea de concediu fara plata si au si lucrat in acele zile.
intrebarea mea este: ce pot face ca sa ma protejez pe mine ca angajat sa nu raman fara loc de munca?