avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate Claudiu Tecu

Activitate Claudiu Tecu

Buna ziua,
As dori sa merg in Austria sa achizitionez o masina. De ce trebuie sa tin cont si ce acte trebuie sa primesc de la proprietarul masinii, ce acte trebuie incheiate?
Mai exact, care este toata procedura astfel incat sa rezolv rapid si sa ma intorc cu masina in Romania de preferat in aceeasi zi?
Buna ziua din nou. Oare va pot trimite un mail cu toate detaliile pe care le am ?
Iar despre Ordonanță de urgență 98/1999 , aveti informatii ? se poate aplica ?
Am inteles. M-am documentat despre CCM la nivel national si am gasit acest articol:
Contractul colectiv de munca la nivel national spune la art. 78 urmatoarele:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

Este valabil asa ceva?
Buna ziua,

Daca angajatorul a demarat procedura de concediere colectiva si nu exista un contract colectiv de munca, salariatii au dreptul la salariu compensatoriu? Sau angajatorul poate sa le ofere doar ajutorul de somaj?