Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu o mare problema (pentru mine). Am achiziționat o masina in regim taxi de la o persoana, autorizația taxi fiind pe intreprinderea individuală a acesteia. Din păcate, persoana in cauza a decedat. Va rog sa îmi spune-ți care ar fi modalitatea prin care intreprinderea și-ar putea continua activitatea. Menționez ca sunt 3 moștenitorii. Pot prelua intreprinderea eu? Sau 2 din mostenitori pot CEDA dreptul lor unui singur Moștenitor?
Am un prieten arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc.
Incadrearea pentru traficul de droguri de mare risc e de la 15 la 25 de ani si face parte din legi speciale ale Codului Penal. Se face vre-o modificare dupa noul cod ? Daca da, care e aceasta?
Si daca se asteapta vre-un decret odata cu noul cod penal, luand model statele vecine, Bulgaria ?
Va multumesc, astept raspuns urgent!
La sechestare de persoana m-am gandit si eu, dar sunt in dubii pentru ca totusi sunt parintii ei (nu stiu daca parintii isi pot sechestra copii).....m-am mai gandit si la lipsire de libertate si rele tratamente aplicate minorului. Va pot da o noutate ca in data de 08.07.2008 fata a avut o cearta mare cu mama ei si a incercat sa sara pe geam fiind oprita de tatal ei. Parintii ei vazand-o asa dispearata i-au inapoiat un telefon mobil sa poata lua legatura cu mine, dar tot nu o lasa sa iasa din casa. Repet ca in data de 07.07.2008 am facut sesizare la Protectia Copilului Braila si inca nu am primit nici un raspuns. Daca exista pe acest forum un avocat care-mi poate da indicatii exacte pentru depunerea unei plangeri pentru calomnie impotriva mamei acesteia. Mentionez ca mama ei m-a jignit in mod indirect (fata de alte persoane), mai exact in fata martorilor mei.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Vreau sa va spun ca am trimis ieri 07.07.2008 scrisoare la Protectia Copilului Braila, am explicat situatia si inca nici un raspuns. Intre timp am reusit sa vorbesc si cu prietena mea si mi-a spus ca este de acord cu ceea ce am facut si ca ii asteapta un asistent maternal cu bratele deschise. Partea proasta este ca maine 09.07.2008 parintii ei vor pleca la Brasov si e clar ca nu o va lasa singura acasa. Vroiam sa va mai spun ca atunci cand parintii ei sunt acasa inchide usa cu cheia si i-a cheia din usa si o tine in buzunar. Pot sa va mai spun ca fata i-a spus mamei ei ca va sari pe geam, iar aceasta i-a spus ca daca e nevoie o leaga de pat sa nu ajunga nici pana la geam.
Va multumesc domnule avocat Vasilescu.
Lamuriti-ma cu casatoria...cunosc o fata care a fost in aceeasi situatie si s-a casatorit fara acordul parintilor la varsta de 16 ani. Ce-mi puteti spune despre asta ? Stima.
va multumesc pentru raspuns, dar in cazul in care fata reuseste sa fuga de acasa si vine la mine, eu pot pati ceva? deci fata are 17 ani si 9 luni. din cate stiu o persoana de sex feminin se poate casatori fara acordul parintilor de la varsta de 16 ani.
Nu exista nici o plangere din partea prietenei mele, dimpotriva...ea vrea sa locuiasca cu mine, dar este tinuta inchisa in casa si batuta de parintii ei, ce pot face ?
Buna seara,
Ma numesc Ionut, am 20 ani, iar prietena mea are 17 ani si 9 luni.
Ne-am cunoscut acum 10 luni,dupa 3 luni de cand ne cunoasteam i-am propus sa-i spuna mamai ei de relatia cu mine. A incercat sa ii spuna, dar mama ei nu a fost de acord...apoi am mers eu la mama ei,am incercat sa vorbesc cu ea si nimic...nu fost de acord, i-a interzis sa aiba vre-o relatie cu mine. Noi 2 am continuat sa ne vedem pana zilele trecute cand a aflat mama ei. Cand am intretinut relatii sexuale cu ea, ea avea 17 ani. Mama ei a luat-o la sigur daca s-a culcat cu mine si ea a recunoscut. Acum mama ei o ameninta ca o sa fac puscarie pentru ceea ce a fost intre noi 2. Tin sa va anunt ca fata acum sta inchisa in casa si din surse sigure am aflat ca e plina de vanatai pe maini si pe spate (adica ii da si bataie). Fata este foarte hotarata si vrea sa plece de acasa si sa locuiasca cu mine si parintii mei.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
mama ei are voie sa o tina inchisa in casa?
in cazul in care reuseste sa fuga de acasa si vine la mine pot pati ceva?
daca mama ei ma jigneste si vorbeste urat despre mine (nu direct, fata de alte prsoane) pot depunde o plangere pentru calomnie ? am nevoie de martori ?
mama ei poate fi cercetata pentru ca o tine inchisa in casa ? e normal ceea ce face ? pot trimite politia la ei acasa ?
...deocamdata astea sunt intrebarile si astept raspuns la fiecare in parte apoi voi reveni si cu alte intrebari....
va multumesc.
Buna seara,
Ma numesc Ionut, am 20 ani, iar prietena mea are 17 ani si 9 luni.
Ne-am cunoscut acum 10 luni,dupa 3 luni de cand ne cunoasteam i-am propus sa-i spuna mamai ei de relatia cu mine. A incercat sa ii spuna, dar mama ei nu a fost de acord...apoi am mers eu la mama ei,am incercat sa vorbesc cu ea si nimic...nu fost de acord, i-a interzis sa aiba vre-o relatie cu mine. Noi 2 am continuat sa ne vedem pana zilele trecute cand a aflat mama ei. Cand am intretinut relatii sexuale cu ea, ea avea 17 ani. Mama ei a luat-o la sigur daca s-a culcat cu mine si ea a recunoscut. Acum mama ei o ameninta ca o sa fac puscarie pentru ceea ce a fost intre noi 2. Tin sa va anunt ca fata acum sta inchisa in casa si din surse sigure am aflat ca e plina de vanatai pe maini si pe spate (adica ii da si bataie). Fata este foarte hotarata si vrea sa plece de acasa si sa locuiasca cu mine si parintii mei.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
mama ei are voie sa o tina inchisa in casa?
in cazul in care reuseste sa fuga de acasa si vine la mine pot pati ceva?
daca mama ei ma jigneste si vorbeste urat despre mine (nu direct, fata de alte prsoane) pot depunde o plangere pentru calomnie ? am nevoie de martori ?
mama ei poate fi cercetata pentru ca o tine inchisa in casa ? e normal ceea ce face ? pot trimite politia la ei acasa ?
...deocamdata astea sunt intrebarile si astept raspuns la fiecare in parte apoi voi reveni si cu alte intrebari....
va multumesc.