avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reducerea pedepsei pentru trafic de droguri de mare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reducerea pedepsei pentru trafic de droguri de mare risc ?

Am un prieten arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc.
Incadrearea pentru traficul de droguri de mare risc e de la 15 la 25 de ani si face parte din legi speciale ale Codului Penal. Se face vre-o modificare dupa noul cod ? Daca da, care e aceasta?

Si daca se asteapta vre-un decret odata cu noul cod penal, luand model statele vecine, Bulgaria ?

Va multumesc, astept raspuns urgent!
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2009
epy_braila, utilizator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 17:15, 4 Mai 2009
Exista , intr-adevar , un proiect al Codului Penal, care poate contine modificari cu privire la acesta infractiune , astfel incat , daca va fi prevazuta o pedeapsa mai mica , sa opereze aplicarea legii penale mai favorabile.

Insa nu stim cand va intra in vigoare acest Cod...

Va sfatuiesc insa , ca acest prieten sa-si angajeze un avocat , sa -si organizeze corect apararea , poate exista circumstante atenuante , care vor fi avute in vederea individualizarii judiciare a pedepsei.

Succes.;);)
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
L.143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri (cu modificarile si completarile ulterioare) fiind una speciala nu prea are legatura cu actualul sau viitorul cod penal.
Cat priveste o eventuala noua modificare a acestei legi 143... e posibila; dar cine stie cand se vor gandi sa modifice dispozitiile acesteia?!
Din ce am observat, noul cod penal face o referire la traficul de substante toxice (art 363, parca), pedepsit cu inchisoare de la 1 la 5 ani, dar nu cred ca ”intra” aici si traficul de droguri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O prietena are dosar penal pt trafic de droguri de mare risc ... Allyson Allyson As mai avea o intrebare..o prietena are dosar penal pt trafic de droguri de mare risc si operatiuni cu produse psihoactive...Avocatul a sfatuit-o sa meargă ... (vezi toată discuția)
Sotul meu e arestat.va fi posibilã o redozare a pedepsei? iasm iasm buna ziua sotu meu e arestat pentru complicitate la trafic international de droguri de mare risc si iau dat 12 ani are deja 2 ani executati spunetimi va rog ... (vezi toată discuția)
Introducerea de droguri de risc in tara sorina dobrican sorina dobrican daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)