Da, am inteles. Dar poate alege si varianta de izolare la domiciliu. Angajatorul ii poate pune la dispozitie de saptamana viitoare locuinta, iar el ajunge maine din cursa, deci automat o sa fim amandoi la domiciliu. Doar ca nu stiu ce perioada pot sta eu in izolare, dat fiind faptul ca el e izolat doar intre doua curse, si merge a 2a sau a 3a zi iar in cursa.
Avocat Neagu Elena a scris:
Potrivit Ordonantei Militare nr.4, angajatorul sau autoritatile locale au obligatia sa-i puna sotului dvs la dispozitie o locuinta in care sa stea izolat pentru a nu pune in pericol sanatatea familiei sale sau a locului de munca.
Va redau mai jos dispozitia legala care se aplica incepand de azi:
Art.4 - (1) La intrarea în țară, pentru protejarea propriilor familii, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone optează pentru carantinare/izolare, dar nu mai mult de 14 zile, în perioada dintre curse, pentru una dintre următoarele modalități de protecție împotriva răspândirii COVID-19:
a) carantinarea în spații puse la dispoziție de către angajator;
b) izolarea la domiciliu împreună cu toate persoanele cu care locuiesc/se „gospodăresc, sau singuri, în alt spațiu locativ disponibil;
c) carantinarea la cerere, în spațiile puse la dispoziție de autoritățile administrației publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinării.