avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Activitate finetti

Activitate finetti

Buna ziua,

am un parteneriat cu o cunostinta la o firma. Avem, ambele, drept de administrator 50-50%. As vrea sa ma retrag din firma respectiva, insa, asociata "nu-si face timp" niciodata sa rezolvam aceasta chestiune. Eu nu am nici un act al firmei, care este inregistrata intr-o alta localitate, decat cea de domiciliu. Ea factureaza pe firma, ceea ce inseamna ca firma este activa. Ideea este ca vreau sa inchei acest parteneriat sau, macar, sa renunt la dreptul de administrator.

Astept sfaturile dvs.

Multumesc.
Buna ziua,

sunt angajata pe o perioada nedeterminata in cadrul unei companii insa, pentru moment, ma aflu in concediul de crestere a copilului (de cateva luni).
Doresc sa incep o colaborare temporara cu o alta firma, fara ca lucrul acesta sa impieteze asupra locului de munca de baza. Prin urmare, as avea 3 intrebari:

1) Este lucrul acesta posibil dpdv legal?
2) Daca da, ce tip de contract se poate intocmi cu cea de-a doua firma?
3) Trebuie sa declar personal la ITM reluarea activitatii?

Apreciez ajutorul dvs.
Nu poate fi vorba nici de reorganizare judiciara, nici de faliment. Prin urmare, sunt obligati sa-mi dea un alt job, la revenire. Ce pot face daca jobul respectiv este inferior pozitiei anterioare? Am dreptul sa-l refuz si sa cer un altul, corespunzator pregatirii mele profesionale?
Multumesc.
Multumesc pt raspuns. Aveti dreptate, sunt in a 5-a luna de concediu pentru cresterea copilului si ma gandeam sa revin la munca. Am citit acest, totusi, acest articol din "Ordonanta de urgenta nr 96/14/10.2003, privind protectia maternitatii la locul de munca":
Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
b) salariatei care se află în concediu de risc maternal;
c) salariatei care se află în concediu de maternitate;
d) salariatei care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
e) salariatei care se află în concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 18 ani.
(2) Interdicţia prevăzută la alin. (1) lit. b) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

Ce inseamna, mai exact, reorganizare judiciara?
Salutari, tuturor,

ma aflu intr-o situatie mai "speciala", intrucat pe parcursul concediului de maternitate care este in desfasurare, s-au desfiintat toate posurile egale cu cel detinut de mine in cadrul companiei, pe motiv de restrucurare a departamentului, presupun. As avea doua intrebari:
1) Care sunt alternativele, la revenirea mea la munca?
2) Este posibil ca, in timpul concediului, sa aplic la un nou post, aparut in cadrul companiei? Au ei obligatia sa ma cheme la interviu, daca ma calific cerintelor?

Va multumesc anticipat!