avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea la munca, din concediul de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea la munca, din concediul de crestere copil

Buna ziua,

sunt angajata pe o perioada nedeterminata in cadrul unei companii insa, pentru moment, ma aflu in concediul de crestere a copilului (de cateva luni).
Doresc sa incep o colaborare temporara cu o alta firma, fara ca lucrul acesta sa impieteze asupra locului de munca de baza. Prin urmare, as avea 3 intrebari:

1) Este lucrul acesta posibil dpdv legal?
2) Daca da, ce tip de contract se poate intocmi cu cea de-a doua firma?
3) Trebuie sa declar personal la ITM reluarea activitatii?

Apreciez ajutorul dvs.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:12, 8 Septembrie 2008
in perioda de crestere a copilului nu ai voie sa lucrezi cu cim.deci ori renunti la perioda de crestere a copilului ori lucrezi.
Legal nu puteti in timpul CIC sa lucrati cu c.i.m.Discutabil daca puteti lucra cu un contract de colaborare, fiindca sunt si acolo venituri impozabile.
O solutie ar fi sa preia tatal copilului - sotul dvs.- CIC si dvs. sa va reluati activitatea.
O alta solutie reglementata de prevederile OUG 148/2005 actualizata, Art. 3. - (1) Persoanele care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului, reglementata de prezenta ordonanta de urgenta, si realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de un stimulent in cuantum lunar de 300 lei (modificat la 100 de lei din 2007 conform alin.4-n.n.).
O a 3-a solutie: colaborarea temporara sa o faca cu contract civil sotul dvs. iar dvs. il puteti ajuta...
Indemnizatia de crestere si igrijire copil nu poate fi cumulata cu salariul.
Daca va doriti sa lucrati va puteti intoarce la servici.
Nu se poate sa fiti si in concediu si sa lucrati trebuie sa alegeti ce vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colaborare iuliili iuliili Buna ziua! Am sieu o nelamurire si as dori sa ma ajutati. Ma aflu in crestere copil pana la 2 ani cu contract de munca suspendat. Vreau sa prestez servicii de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe o perioada determinata si incetarea contractului chiar daca angajata e in concediu maternal Fritzilica Fritzilica Revin 1.Se pare ca dupa ce am primit cu greu prima de nastere de la angajator, in momentul in care m-a dus sa-mi ridic banii mi s-a inmanat si o hartie prin ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului Damiras Damiras Am cetatenie dubla a Moldovei si Romaniei ( domiciliu in Galati), am lucrat in baza unui contract de munca in Moldova, copilul e nascut la Chisinau. Acum ... (vezi toată discuția)