avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe o perioada determinata si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe o perioada determinata si incetarea contractului chiar daca angajata e in concediu maternal

Revin
1.Se pare ca dupa ce am primit cu greu prima de nastere de la angajator, in momentul in care m-a dus sa-mi ridic banii mi s-a inmanat si o hartie prin care ma instiintau ca,datorita faptului ca in data de 06.08.2008 se termina perioada contractuala nu mai imi prelungesc contractul de munca si doresc sa incheiem orice colaborare. I-am intrebat daca este legal ce fac si mi-au zis ca da Cf C.Muncii art 56.
Ce spuneti, daca sunt in concediu de crestere a copilului au voie sa ma dea afara, sa incheie contractul de munca daca a fost pe o perioada determinata, iar acea perioada a expirat?

2.Si inca ceva, daca eu am lucrat doar 8 luni, si inainte am cotizat la CAS (3 luni, deoarece m-am mutata din localitate), ai nu iau banii pt cresterea copilului, se considera ca sunt in concediu de cresterrea copilului, sau nu? Adik daca nu ar incheia contractul de munca, mi-ar merge vechimea?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 8 August 2008
1. Dvs. sunteti in concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani si nu in concediu maternal.
2. DA, e legal, fiind contract individual de munca pe perioada determinata, acesta inceteaza la data expirarii (art.56 lit.j din Codul muncii).
3. La intrebarea a doua a dvs. nu am inteles ce spuneti. Fiti mai explicita.
Da probabil ca nu m-am facut inteleasa, vroiam sa zic ca nu benefieciez de indemnizatie pt cresterea copilului deoarece nu am 12 luni de venit impozabil datei anterioare venirii pe lume a copilululi, nestiind ca nu se mai ia in calclu plata indemnizatiei in cazul in care nu lucrez o perioada de timp (adik nu am lucrat 3 luni si mi-am platiti la CAS pt continuitate).
Vroiam sa stiu daca se considera ca sunt in concediu pentru cresterea copilului, tinand cont de situatia mea, si daca imi merge cumva vechimea, mai ales ca am incetat colaborarea cu firma la care am lucrat, adik daca ei nu mi-au mai ptrelungit contractul
Abia acum am inteles situatia dvs.
Chiar daca nu este favorabila dvs., legea e una pentru toti.
Vedeti raspunsurile date de specialisti la aceeasi intrebare pusa pe forum zilele trecute.
Din pacate nu sunt 100% de acord cu dumneavoastra,legea nu e una pentru toti,legea este doar pentru oamenii de rand, deoarece urmaresc destul de mult stirile si se pare ca cei care fac lega ori nu o respecta, ori o fac favorabila pentru ei, deci nu mai spuneti ca legea e una pt toti, din pacet tot cei care sunt cinstiti o respecta si platesc...
Nu m-ati la murit, dar voi cauta pe forum, poate gasesc raspuns la intrebarile mele
Revin cu intrebarea daca in momentul de fata eu sunt sau nu in concediu de cresterea copilului, adik imi merge vechimea sau nu, asta vroiam sa stiu, ca nu iau banii asta stiam, insa vroiam sa stiu care este situatia mea vis-a-vis de vechime si concediu de cresterea copilului, sau mai bine zis, ce inseamana acest concediu, e ca si cum nu ai lucra deloc doi ani, si ai intrerupere pe careta de munca sau nu?!

Multumesc

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil-vechime in munca cocuta1973 cocuta1973 Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)?? (vezi toată discuția)
Nelamurire amy83 amy83 Nu am carte de munca si mi-am incheiat un contract cu casa de pensii si asigurari sociale, prin care voi plati lunar 29% din salariul minim pe economie (adica ... (vezi toată discuția)
Vechime la pensie aurorajulea aurorajulea IN VEDEREA CALCULARII VECHIMII LA PENSIE SE IA IN CONSIDERARE SI CONCEDIUL DE CRESTERE COPIL? ANII CARE AU INTRERUPERI(FARA CONTINUITATE INTRE ANGAJARI, DE O ... (vezi toată discuția)