avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Activitate FilipToma

Activitate FilipToma

In urma cu aproximativ o saptamana am fost disponibilizat de catre sef, problema este modul in care s-a procedat:

In situatia actuala, am fost trimisi sa lucram de acasa.

Seful nu a reusit sa imi gaseasca numarul de telefon. A sunat-o mai intai pe o colega de munca, apoi, a apelat la o lista de numere de urgenta unde am completat in trecut numarul mamei mele. A sunat-o pe mama mea crezand ca sunt eu. Fara sa se prezinte, i-a a vorbit foarte urat, a acuzat-o: "el ma plateste sa stau degeaba" ( eu imi terminasem tura de aproximativ 2 ore si dormeam, pe tot parcusul apelului a crezut ca sunt eu).

Apoi a urmat un apel de la un alt manager tot pe numarul ei informand-o ca vrea sa discute cu mine, in tot acest timp eu am avut telefonul pornit si functional, se putea lua legatura foarte usor cu mine.

Problema este ca nu consider ca este legal sa imi instintezi parintii in legatura cu decizia de disponbiilizare. Aceasta situatie a creat panica, stres si nervi in intreaga mea familie, mai ales in urma situatiei actuale cu Coronavirus. Nu mai spun de faptul ca parintii mei sunt batrani si au probleme de santate. Consider ca eu ar fi trebuit sa fiu cel care trebuia sa ii instinteze, nu angajatorul.

Intrebarea este, se poate face ceva in acest sens? dovezile ar fi apelurile pe telefonul ei.
Acum aproximativ 1 săptămână am primit un telefon de la firma unde am fost angajat 7 luni pe perioada nedeterminata cum ca in urma unor abateri disciplinare repetate sunt disponibilizat și ca nu se mai poate face nimic in acest sens.

Cu câteva zile înainte, tuturor angajaților le-a fost adus la cunoștință faptul ca firma are probleme economice, multe proiecte se închid și ca vor fi nevoiți sa trimită angajați in șomaj tehnic.

Am încercat sa aflu mai multe detalii despre aceste abateri pe care le-am săvârșit cat și despre situația actuala a desfacerii contractului meu de munca, doar ca nu reușesc sa iau legătura cu nimeni. Nu am fost înștiințat despre cercetarea disciplinara care ar trebui sa aibă loc in acest caz, nimeni din partea firmei nu îmi oferă nici un răspuns.

Problema finala este ca in acest moment nu beneficiez de șomaj tehnic. As avea mai multe întrebări:

Daca firma m-ar fi trimis in șomaj tehnic, ar fi fost obligata sa plătească o anumita suma sau toată suma ar fi fost acoperita de stat? (este vorba de un salariu de aprox. 3000 lei net)

Se poate face ceva legal in acest sens? Exista o cale de atac? Consider ca am fost disponibilizat pe nedrept, motivul real fiind economic, mai ales ca nimeni nu îmi comunica nimic in legatura cu desfacerea contractului.

Va mulțumesc pentru ajutor!