avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate elly_b

Activitate elly_b

Buna seara!
As dori sa va cer si eu sfatul intro problema pe care o are socrul meu cu vecinul din spatele casei sale. Vecinul are amplasata casa cu fata catre spatele casei socrului meu. Intre razorul comun ce marcheaza limita acestor doua proprietati si spatele casei socrului meu sunt 80 cm (mentionati in toate documentele casei: titlu de proprietate, proiect, etc), dar pt ca vecinul sau este var-primar cu el .. nu a amplasat niciodata un gard in spatele casei. Au convenit acum 18-20 de ani (verbal, nimic oficial) sa nu ridice niciun gard acolo pt ca vecinul socrului meu sa se poata folosi de acel spatiu de 80 cm, largindu-si astfel curtea casei sale. Acum un an de zile, vecinul a facut, fara stirea socrului meu, un cadastru al casei sale in care s-a trecut si acel spatiu de 80 cm ca fiind parte a proprietatii sale. Mai mult decat atat, tot cam din acea perioada am inceput sa avem si alte conflicte cu acest vecin : *exista un cires cu un trunchi foarte gros, cam la 60 cm de casa socrului meu (tot pe spate), de ale carui fructe nu ne-am putut "atinge" niciodata pt ca vecinul a motivat ca sunt pe terenul lui, dar ale carui ramuri sunt in proportie de 70 % intinse pe acoperisul casei noastre. Vecinul ne-a taiat (fara stirea noastra) acum o luna jgheabul de la casa, in locul unde trunchiul ciresului forta pe acesta, motivand ca "raneste" pomul; *ne-a murdarit geamurile de aerisire de la baie si bucatarie aflate pe spatele casei cu motorina; *face permanent amenintari, inclusiv cu moartea, motivand ca nu ii pasa ce se intampla cu el daca ii omoara pe socrii mei deoarece el e batran si oricum nu mai are mult de trait. O alta temere a noastra este ca.. poate taia conducta de gaz ce trece prin spatele casei socrului meu.
Am facut mai multe plangeri, la politia locala apoi la Procuratura, soldate cu o amenda de 150 lei (administrata vecinului), dar pe care acesta refuza sa o plateasca si continua totodata nestingherit distrugerile si amenintarile.
In aceasta situatie, va intreb.. ce masuri legale mai pot lua? Pot intenta proces civil? Ce legi m-ar ajuta? Multumesc!
buchmanna a scris:

Si eu sunt in aceeasi situatie. Adica in 01.08.2006. Am intrat in CIC si in 31.08.2006 s-a incheiat contractul d munca, fiind pe perioada determinata, art.56 lit.j. In 15.06.2008 s-a incheiat CIC si la somaj am primit acelasi raspuns: in aceste conditii nu am dreptul la somaj. Doamna de la somaj a mai spus ca de fapt nu era voie sa mi se incheie contractul chiar daca era pe perioada determinata dar secretara scolii si juristul de la inspectoratul scolar o contrazic. Din pacate nu am mai ajuns la Inspectoratul Muncii sa aflu mai multe. Ma intereseaza sa aflu ce ati mai aflat referitor la aceasta situatie.

Buna!
Abia acum am vazut mesajul .. am mers la secretariatul scolii si mi s-a trecut in cartea de munca Incetat activitatea cf art 56 lit J din Codul Muncii. Mie mi-a fost acceptat dosarul la somaj in acesta situatie, dar a intervenit o alta problema : mi s-a dat de la Inregistrare someri o adeverinta in care trebuie completat stagiul de cotizare din ultimele 12 luni anterioare concediului de maternitate si am constatat ca nu mi-au fost depuse declaratiile de venit de catre contabila. Practic, din anul 2004 pana in 2006 .. eu nu figurez ca am cotizat vreo suma pentru a putea acum beneficia de somaj. :( Bafta .. in solutionarea problemelor!
adelaida_07 a scris:

Pana la ce data ati avut CIM pe durata determinata?

Aveam CIM pana la data de 31.08.2006, dar pentru ca am intrat in postnatal data incetarii activitatii (mentionata in cartea de munca) este 15.08.2006 .
Maine voi merge din nou la unitatea scolara poate reusesc sa rezolv problema. Am sa amintesc directorului scolii de art. 65 alin.1 Codul Muncii.. Va multumesc foarte mult pentru informatiile date!
Am depus o cerere la unitatea scolara unde eram angajata si o alta cerere la Consiliul local al localitatii de domiciliu, iar in urma acestora am primit o Decizie in care se specifica:
"Domnul Director al unitatii scolare, avand in vedere
*cererea doamnei B. Elena prin care solicita acordarea indemnizatiei pentru crestere copil;
*adeverinta care dovedeste ca a depus cerere la Consiliul local pentru acordarea indemnizatiei pentru crestere copil

DECIDE:
Art.1 Incepand cu data de 15.08.2006 doamna B Elena, profesor suplinitor calificat, la Scoala X va beneficia de concediu pentru ingrijire copil mic, motiv pentru care contractul individual de munca va fi suspendat.
Art. 2 Serviciul de secretariat duce la indeplinire prezenta decizie."

Cererile depuse de mine erau formulate simplu, includeau datele mele personale si prin ele ceream acordarea indemnizatiei pentru crestere copil. Nu am mentionat nimic altceva in acestea.

Am vorbit astazi cu un reprezentant de la Departamentul juridic din cadrul Directiei generale de munca Targoviste si mi-a indicat art. 56 lit. J, ca fiind cel conform carui se incadreaza situatia mea de Incetare a activitatii.
:help:
Buna ziua!
Numele meu este Elena. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi la urmatoarea problema pe care am intampinat-o. Am lucrat in invatamant in perioada 1.09.2004-15.08.2006, la aceasi unitate scolara, ca suplinitor calificat, avand un contract de munca pe perioada determinata. Incepand cu data de 15.08.2006 am beneficiat de indemnizatie pt cresterea copilului pana la data de 4.07.2008 (pana la varsta de 2 ani a copilului). Astazi am vrut sa depun dosar pt somaj, dar mi-a fost respins deoarece in cartea mea de munca este specificat doar INCETAT ACTIVITATEA, dar nu si art. conform caruia mi s-a incetat activitatea. Secretara are o problema de sanatate si este plecata din localitate, deci nu imi poate face completarea respectiva.
Intrebarile mele sunt:
Care este legea, respectiv articolul conform caruia mi-am incetat activitatea si care imi da acum dreptul la somaj, desi am avut contract de munca pe termen determinat?
Poate opera, modificarile de rigoare in cartea mea de munca, directorul unitatii scolare in lipsa secretarei?