avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dosar pt somaj - probleme carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dosar pt somaj - probleme carte de munca

Buna ziua!
Numele meu este Elena. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi la urmatoarea problema pe care am intampinat-o. Am lucrat in invatamant in perioada 1.09.2004-15.08.2006, la aceasi unitate scolara, ca suplinitor calificat, avand un contract de munca pe perioada determinata. Incepand cu data de 15.08.2006 am beneficiat de indemnizatie pt cresterea copilului pana la data de 4.07.2008 (pana la varsta de 2 ani a copilului). Astazi am vrut sa depun dosar pt somaj, dar mi-a fost respins deoarece in cartea mea de munca este specificat doar INCETAT ACTIVITATEA, dar nu si art. conform caruia mi s-a incetat activitatea. Secretara are o problema de sanatate si este plecata din localitate, deci nu imi poate face completarea respectiva.
Intrebarile mele sunt:
Care este legea, respectiv articolul conform caruia mi-am incetat activitatea si care imi da acum dreptul la somaj, desi am avut contract de munca pe termen determinat?
Poate opera, modificarile de rigoare in cartea mea de munca, directorul unitatii scolare in lipsa secretarei?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 17:14, 4 Martie 2009
Art.65 alin.1 C.mun. - desfiintarea postului - Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Sunteti sigur ca v-a desfiintat postul? :-/ sau Cum s-a facut incetarea c.i.m. al dvs? :-/ ... ati depus o cerere in acest sens, ce ati scris in cerere ....:-/
Am depus o cerere la unitatea scolara unde eram angajata si o alta cerere la Consiliul local al localitatii de domiciliu, iar in urma acestora am primit o Decizie in care se specifica:
"Domnul Director al unitatii scolare, avand in vedere
*cererea doamnei B. Elena prin care solicita acordarea indemnizatiei pentru crestere copil;
*adeverinta care dovedeste ca a depus cerere la Consiliul local pentru acordarea indemnizatiei pentru crestere copil

DECIDE:
Art.1 Incepand cu data de 15.08.2006 doamna B Elena, profesor suplinitor calificat, la Scoala X va beneficia de concediu pentru ingrijire copil mic, motiv pentru care contractul individual de munca va fi suspendat.
Art. 2 Serviciul de secretariat duce la indeplinire prezenta decizie."

Cererile depuse de mine erau formulate simplu, includeau datele mele personale si prin ele ceream acordarea indemnizatiei pentru crestere copil. Nu am mentionat nimic altceva in acestea.

Am vorbit astazi cu un reprezentant de la Departamentul juridic din cadrul Directiei generale de munca Targoviste si mi-a indicat art. 56 lit. J, ca fiind cel conform carui se incadreaza situatia mea de Incetare a activitatii.
:help:
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2008
elly_b, utilizator
Decizia postata este pentru suspendarea c.i.m. si nu pentru incetarea contractului.
Daca contractul dvs de munca a incetat in baza art.56 lit.j C.mun. - incetare de drept ca urmare a expirarii perioadei pentru care a fost incheiat conctratul pe durata determinata - , atunci nu beneficiati de somaj.
Maine voi merge din nou la unitatea scolara poate reusesc sa rezolv problema. Am sa amintesc directorului scolii de art. 65 alin.1 Codul Muncii.. Va multumesc foarte mult pentru informatiile date!
elis a scris:

Decizia postata este pentru suspendarea c.i.m. si nu pentru incetarea contractului.
Daca contractul dvs de munca a incetat in baza art.56 lit.j C.mun. - incetare de drept ca urmare a expirarii perioadei pentru care a fost incheiat conctratul pe durata determinata - , atunci nu beneficiati de somaj.

Aceasta este o informatie eronata.
Art. 56lit j, este unul din articole in baza cariua salariatii BENEFICIAZA de somaj, nu este o incetare a CIM din motive imputabile salariatului.

In cartea de munca nu va face modificare decat persoana imputenicita .
Pana la ce data ati avut CIM pe durata determinata?

Alte discuții în legătură

Somaj maria gavrila maria gavrila buna ziua, va rog sa ma ajutati sa aflu daca pot intra in somaj.Acum sunt in cic , concediu ce se va incheia pe 21 oct 2010. problma este ca in 03.12.2008 mi-a ... (vezi toată discuția)
Somaj Elinia Elinia Am o cotizatie 12 luni consecutive,dar mi se pare destul de ambiguu art 56 litera J.In data de 30 mai mi-a incetat contractul de munca prin demisie 55 b unde ... (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de indemnizatie de somaj? c.oana c.oana Cunosc pe cineva care a fost angajata la o scoala, femeie de servici, cu un contract de munca pe perioada determinata. Titularul postului a fost mai bine de un ... (vezi toată discuția)