avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SOMAJ
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SOMAJ

Am o cotizatie 12 luni consecutive,dar mi se pare destul de ambiguu art 56 litera J.In data de 30 mai mi-a incetat contractul de munca prin demisie 55 b unde am lucrat 12 luni consecutive,cu 01 iunie am contract pe perioada determinata de o luna.mi se incheie contractul cu 56 litera J.Beneficiez de somaj?
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
Elinia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elinia , utilizator 17:02, 15 Iunie 2010
Buna ziua,

pentru a beneficia de somaj, trebuie sa aveti 12 luni cotizate in ultimele 24.
si sa va inceteze contractul de munca din motive neimputabile dvs. ca si art 56 lit. j)
1. Art.56j din Codul muncii nu are nici o ambiguitate. El face parte din acele incetari ale CIM neimputabile salariatului si care dau dreptul la indemnizatia de somaj.
2. Daca vi s-a incetat CIM cu art.56j din Codul muncii beneficiati de indemnizatie de somaj daca aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj, in ultimele 24 de luni.
Multumesc din suflet!Respir usurata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ajutor somaj - caz particular cstmihai cstmihai Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la dreptul de a primi ajutor de somaj intr-un caz particular si anume. Am lucrat timp de 3 ani intr-o companie A ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? mihaibatranu mihaibatranu Buna ziua, Am lucrat 32 ani intr-o mare companie si in data de 13 mai 2011 am incheiat CIM cu acordul partilor. Intrebarea este in ce conditii pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? calin75 calin75 BUNA .Daca am lucrat 14 ani la o firma angajat pe perioada nedetermineta,dupa care am plecat si am lucrat la o alta firma 1an si 6 luni tot pe perioada ... (vezi toată discuția)