avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

BUNA .Daca am lucrat 14 ani la o firma angajat pe perioada nedetermineta,dupa care am plecat si am lucrat la o alta firma 1an si 6 luni tot pe perioada nedetermineta, iar ulterior m-am reintors la prima firma la care am lucrat si m-au angajat pe perioada determinata dupa 6 luni de la angajare au spus ca nu mai au nevoie de mine si nu au mai prelungit contractul de munca.Pot beneficia de ajutor de somaj daca in perioada asta cat am plecat de la o firma la alta nu am avut incetare pe cartea de munca si am platit contributia in ultimele 12 luni? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:21, 30 August 2010
Buna seara !
Beneficiati de ajutorul de somaj daca aveti intrunite 2 conditii :
1. sa fi avut un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 luni ;
2. CIM sa inceteze din motive neimputabile salariatului .
Bafta !
In cazul dvs, beneficiati de somaj chiar daca CIM-ul inceteaza in baza art 56J.
Am lucrat la ambele firme fara sa fi avut intreruperi pe cartea de munca si am platit cotizatie pe o perioada de 16 ani cate luni beneficiez de acest ajutor.
Daca aveti un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani veti primi indemnizatie de somaj pe o perioada de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Elinia Elinia Am o cotizatie 12 luni consecutive,dar mi se pare destul de ambiguu art 56 litera J.In data de 30 mai mi-a incetat contractul de munca prin demisie 55 b unde ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? mihaibatranu mihaibatranu Buna ziua, Am lucrat 32 ani intr-o mare companie si in data de 13 mai 2011 am incheiat CIM cu acordul partilor. Intrebarea este in ce conditii pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Cum ajung somer indemnizat? ADRIAN777 ADRIAN777 buna ziua, am 2 ani neintrerupti vechime pe cartea de munca, acum o sa a concedieze, ca sa primesc somaj ce pot face? ma angajez cu urmatoarea zi la un srl ... (vezi toată discuția)