avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinul

Buna seara!
As dori sa va cer si eu sfatul intro problema pe care o are socrul meu cu vecinul din spatele casei sale. Vecinul are amplasata casa cu fata catre spatele casei socrului meu. Intre razorul comun ce marcheaza limita acestor doua proprietati si spatele casei socrului meu sunt 80 cm (mentionati in toate documentele casei: titlu de proprietate, proiect, etc), dar pt ca vecinul sau este var-primar cu el .. nu a amplasat niciodata un gard in spatele casei. Au convenit acum 18-20 de ani (verbal, nimic oficial) sa nu ridice niciun gard acolo pt ca vecinul socrului meu sa se poata folosi de acel spatiu de 80 cm, largindu-si astfel curtea casei sale. Acum un an de zile, vecinul a facut, fara stirea socrului meu, un cadastru al casei sale in care s-a trecut si acel spatiu de 80 cm ca fiind parte a proprietatii sale. Mai mult decat atat, tot cam din acea perioada am inceput sa avem si alte conflicte cu acest vecin : *exista un cires cu un trunchi foarte gros, cam la 60 cm de casa socrului meu (tot pe spate), de ale carui fructe nu ne-am putut "atinge" niciodata pt ca vecinul a motivat ca sunt pe terenul lui, dar ale carui ramuri sunt in proportie de 70 % intinse pe acoperisul casei noastre. Vecinul ne-a taiat (fara stirea noastra) acum o luna jgheabul de la casa, in locul unde trunchiul ciresului forta pe acesta, motivand ca "raneste" pomul; *ne-a murdarit geamurile de aerisire de la baie si bucatarie aflate pe spatele casei cu motorina; *face permanent amenintari, inclusiv cu moartea, motivand ca nu ii pasa ce se intampla cu el daca ii omoara pe socrii mei deoarece el e batran si oricum nu mai are mult de trait. O alta temere a noastra este ca.. poate taia conducta de gaz ce trece prin spatele casei socrului meu.
Am facut mai multe plangeri, la politia locala apoi la Procuratura, soldate cu o amenda de 150 lei (administrata vecinului), dar pe care acesta refuza sa o plateasca si continua totodata nestingherit distrugerile si amenintarile.
In aceasta situatie, va intreb.. ce masuri legale mai pot lua? Pot intenta proces civil? Ce legi m-ar ajuta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:53, 22 Iulie 2008
Vă recomand să angajaţi un avocat care să-i facă o notificare cu privire la respectarea raporturilor de bună vecinătate. Dacă aceasta nu va da rezultate, veţi introduce o acţiune civilă de grăniţuire şi revendicare, având în vedere că cei 80 cm ai socrului au fost luaţi cu japca de vărul său vecin.
Succes! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru eronat ? tudor_11 tudor_11 la tara, casa batraneasca.mergem foarte rar. in spatele casei gardul de razor nu mai e demult, iar parintii tineau razorul din stalpul gardului de la strada in ... (vezi toată discuția)
Probleme vecin giony18 giony18 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie, am intrat cu constructia unei anexe de-a casei (baia) pe proprietatea veinului, asta se intampla ... (vezi toată discuția)
Gard de beton in spatele casei . ionut4000 ionut4000 Buna ziua , am in mostenire o casa parinteasca construita in anul 1900 care este amplasata cu spatele spre proprietatea vecinului , nu este chiar pe limita de ... (vezi toată discuția)