avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme vecin

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie, am intrat cu constructia unei anexe de-a casei (baia) pe proprietatea veinului, asta se intampla acum multi ani..., apoi a fost construita o magazie si stalpii acesteia au fost pe razor.
In prezent vecinul ameninta ca imi sparge soclul la baie si magazie, isi lasa sa creasca pomii la mine in curte si planteaza ostentativ langa gard altii...
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- are dreptul sa darame ceva din constructia mea, chiar daca este pe spatiul lui fara o hotarare judecatoreasca?Daca o face, pot depune o plangere penala sau nu?
- trebuia lasat un spatiu de 60 cm de la razor si pentru baie si magazie?
- pot invoca uzucapiunea pentru spatiul aferent baii, dat fiind faptul ca au trecut 30 ani de cand a fost construita?
Casa a fost construita acum 40-50 ani si nu cred ca apare ca si plan si baia, insa pot demonstra cu martori ca este de foarte mult timp acolo.
Nici eu si nici el nu avem cadastru sau intabulare.

Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 20:38, 18 Iulie 2011
Da, puteti invoca uzucapiunea.
Nu, nu are voie sa va darame baia fara hotarare judecatoreasca, altfel se face vinovat de savarsirea infractiunii de distrugere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am mostenit casa parintilor mei, construita in anii ... Rodica N Rodica N Buna seara. Am mostenit casa parintilor mei, construita in anii 1966. Gardul dinspre strada este construit pe soclu din beton, cu stalpi din beton, ... (vezi toată discuția)
Ajutor gard ridicat fara autorizare la limita de proprietate Vlad Jipa Vlad Jipa Oameni buni, sunt la capatul rabdarilor, nu ma asteptam sa vad o astfel de evolutie in ciuda eforturilor mele de a fi cu toate actele in regula si aliniat ... (vezi toată discuția)
Granituire valy 84 valy 84 Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat, sunt din Bucuresti am mostenit casa bunicilor si sunt cateva probleme cu ea, suprafata in acte este una in realitate ... (vezi toată discuția)