avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituire

Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat, sunt din Bucuresti am mostenit casa bunicilor si sunt cateva probleme cu ea, suprafata in acte este una in realitate este mai mult, deschiderea in acte este de 6m, in realitate este de 6, 25. Cu vecinul de la est am constructie pe hotar un grup sanitar si o magazie iar casa este in spatele terenului dar nu era pe razor si ramanea o portiune de 20 cm dupa casa fiind un gard. cum nu locuia nimeni acolo, vecinul acesta a daramat gardul construit de mine si a facut unul din beton intre grup sanitar si casa iar portiunea de teren dupa casa e acum la el pe teren. nu stiu ce sa fac, nu am nici cadastru facut, daca deschid actiunea am sanse de castig? mentionez ca hotarul era asa de cand au cumparat bunicii mei acum 60 de ani, si ma ajuta portiunea de teren care nu o mai am 20 cm pe o suprafata de 5 metri. Multumesc anticipat de raspunsuri
p.s. am fost si la primarie si planul cadastral e tot drept:D

Cel mai recent răspuns: valy 84 , utilizator 15:01, 16 Iunie 2011
exista mai multe posibilitati de rezolvare a problemei dvs.; una dintre ele ar fi o actiune in granituire, in vederea stabilirii limitelor terenului; o alta problema ar fi obtinerea actelor pe intreaga suprafata de teren detinuta de fapt de catre bunicii dvs., lucru care se poate rezolva tot pe calea unei actiuni in instanta
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea de granituire valy 84 valy 84 Buna ziua am si eu o situatie mai delicata si as vrea sa stiu cum sa procedez. Am numit titlul subiectului actiunea de granituire pentru ca mai multe persoane ... (vezi toată discuția)
Buna seara. doresc sa stiu ce trebuie facut in cazul urmator: ... Ileana27 Ileana27 Buna seara. Doresc sa stiu ce trebuie facut in cazul urmator: casa si curte ( forma triunghiulara a curtii) conform actului de vanzare cumparare din 1954 al ... (vezi toată discuția)
Strămutare hotar Mihai74 Mihai74 Am cumpărat de la o casa de insolventa o suprafață de teren, în schiță terenului este trecuta 40 metri deschidere la drum dar în realitate sunt 38, în ... (vezi toată discuția)