avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Doresc sa stiu ce trebuie facut in cazul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Doresc sa stiu ce trebuie facut in cazul urmator: ...

Buna seara. Doresc sa stiu ce trebuie facut in cazul urmator: casa si curte ( forma triunghiulara a curtii) conform actului de vanzare cumparare din 1954 al bunicilor cu suprafata x. Vecinul care si a achizitionat terenul de la fostul prorietar in 2000, desi afla ca suprafata cumparata este mai mica decat ce a platit, cu chemare la mediator, afla ca exista si o hot judecatoreasca care intareste ca nu are ce i s avandut de vechiul propriwtar. Cu toate acestea, in 2017. Intra atat terestru cat si aerian , construindu si casa pe terenul bunicii si taind practic coltul magaziei bunicii aprox 1m , si toarna un stalp din beton. Nu exista limita de 60 cm dintre proprietati, ba mai mult este intrat atat terestru cat si aerian in curtea bunicii, nu exista niciun acord scris cum ca intentia lui este salutata de catre bunica. Intr un final bunica decedeaza. Ce tb sa faca mostenitorii atata timp cat pe planurile proprietatii curtea are unghi, iar acum, din 2017 acel inghi nu mai exista datorita acetui vecin? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:58, 18 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveati gard, de a intrat ?
ar trebui sa mergeti cu toate actele pe care le aveti la un avocat, sa va zica ce actiune ar fi potrivita, de granituire si revendicare sau doar una sau doar alta, sau de a face daca e vb doar sa isi darame stalpul...
oricum, intai trebuie dezbatuta succesiunea ca mostenitorii cu acte sa initieze procedurile in instanta.
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de cadastru cu vecinii alexb2009 alexb2009 Buna ziua. In 1966 bunicii mei au cumparat o suprafata de teren intravilan de 990mp. Dupa masurarea cadastrala, vecinul din dreapta a scos tarusii, care ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza - granituire - partile detin mai mult teren decat in acte marturie marturie Sunt reclamant, (fara aparator) intr-un proces civil cu capetele de cerere: - granituire, - retrocedare teren ocupat de peretele unei magazii, - obligatia ... (vezi toată discuția)
Granituire valy 84 valy 84 Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat, sunt din Bucuresti am mostenit casa bunicilor si sunt cateva probleme cu ea, suprafata in acte este una in realitate ... (vezi toată discuția)