avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor Gard ridicat fara autorizare la limita de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor Gard ridicat fara autorizare la limita de proprietate

Oameni buni, sunt la capatul rabdarilor, nu ma asteptam sa vad o astfel de evolutie in ciuda eforturilor mele de a fi cu toate actele in regula si aliniat legislatiei.
Incepand cu noaptea de 27.01 dintr-o data camerele de supraveghere instalate la casa in constructie imi arata miscare umana pe latura gardului ce delimiteaza proprietatea mea de a vecinului.
Vecinul a cumparat anul trecut acest pamant cu un gard mobil stabil din tevi si plasa de fier de la fostul proprietar.
El a inceput lucrarea fara sa ma informeze sau sa anunte autoritatile de aceasta miscare si eu acum ma aflu in imposibilitatea de a ma conforma actelor pe care le detin pentru autorizatie casa si imprejmuire pentru ca acest gard pe care a continuat sa il construiasca in decursul acestei saptamani este neautorizat, are tevile in beton si soclu de beton care imi intra peste proprietatea mea, devenind bun de drept comun gard fix, dar eu nu mai pot sa imi construiesc gardul din acte in forma, inaltimea si de la razor spre proprietatea mea pentru a fi proprietate privata pentru ca eu voi fi nevoit sa sparg soclul si sa dau gardul jos al acestuia pentru a cofra corect de la limita de proprietate catre mine.
Am fost la primarie am anuntat situatia, facut declaratie/reclamatie dar nu s-au luat masuri nici nu l-a facut sa sisteze lucrarile, a continuat fara o singura grija.

Imi este teama ca o sa ajung sa pierd banii pe actele facute si nu o sa imi fac nici gardul dorit din autorizatie pentru ca vad cum decurg lucrurile.

Am incercat la urbanism/cadastru/politia din cadrul primariei, am trimis examplarul declaratiei si expus situatia si la ijpprahova, ocpiprahova, urbanismprahova, ancpi, isc, sperand ca vor da numar de inregistrare si vor lua masuri.

Care sunt sansele ca situatia de fata sa fie sanctionata si gardul demolat? Avand in vedere ca eu am autorizatie valabila si vreau sa ma apuc in toamna?
Pot fi tras la raspundere daca sparg soclul de gard si betonul in care si-a bagat tarusii de fier sa imi fac santul si sa cofrez corect cu repere date de cadastrist?

Va rog cat mai multe pareri si sfaturi.
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2025
Vlad Jipa, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:55, 30 Ianuarie 2025
cat de mult a intrat in curtea dvs? daca are autorizatie de constructie, e in regula. dvs puteati sa faceti opozitie la cererea lui de autorizare care a fost publica inainte de aprobare. daca exista probleme de suprapuneri la cadastru, trebuie sa deschideti o actiune in granituire.
si nu in ultimul rand, nu inteleg ce e un gard mobil. gardul desparte doua proprietati, prin urmare e fix. daca e mobil, nu e gard, e orice altceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pobleme gard dintre proprietati Balmos Ion Balmos Ion Ce conditii trebuie indeplinite pentru a putea construi un gard care desparte doua proprietati de teren si ce acte normative reglementeaza acest lucru? Care ... (vezi toată discuția)
Gard caramida intre vecini cristian sima cristian sima Vreau sa-mi construiesc un gard din caramida, cu fundatie de beton. Nu stiu daca se face fundatia pe hotar, sau trebuie in interiorul spatiului meu. Sunt ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo pentru intabulare si gardul de hotar nicole852107 nicole852107 Buna ziua,am nevoie de putin ajutor din partea dumneavoastra.De curind mi s-a terminat procesul de iesire din indiviziune si succesiune.Sentinta este ... (vezi toată discuția)