avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stalp de colt impins de vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stalp de colt impins de vecin

Buna ziua!

Am construit un gard din teava rectangulara introdusa in beton pana la fata pamantului si apoi am aplicat plasa fi 4 cu ochiuri de 10 x 10 cm pe exteriorul acestor tevi rectangulare fixate prin legare cu sarma si puncte de sudura.
Pt. acest model de gard nu am autorizatie de construire, Urmeaza sa scot una generala care sa cuprinsa mai multe obiecte de c-tie. Am in schimb CU.
Colturile proprietatii le-am trasat apeland la serviciile unui topograf atorizat din cadrul primariei, contra cost.
Am luat de baza art. 560 - 561 Ncc.
La scurt timp un vecin a sustinut "ca ceva nu e bine" fara a specifica ce anume - plasa lui de gard a fost usor impinsa pt.a permite fixarea stalpului meu de colt. Plasa lui este fixata prin legare cu sarma de niste bare de otel beton infipte in pamant prin batere cu ciocanul, fara fixare in beton. L-am invitat daca are vreo problema, sa o rezolvam. I-am spus clar ca plasa lui a fost impinsa (era vb de cativa cm. la partea inferioara, intrucat aceasta facuse burta, nu mai era la fel de dreapta ca in partea superioara a stalpului sustinator.)
Dupa ce am terminat cu plantarea tevilor, am plecat la treburile mele.
Dupa o sapt cand am revenit, stalpul de colt era impins catre proprietatea mea. L-am abordat telefonic, intrucat nu locuieste permanent acolo, a sustinut ca nu stie nimic (desi nu avea cine sa faca acest lucru - in zona nu mai locuieste nimeni) Acest aspect s-a facut cat betonul a fost proaspat, deci el a facut acest lucru (sau cineva pus de el) de pe proprietatea lui - dupa directia in care a fost impins.

1. Ce pot face legal in acest caz - politia nu are de-a face (e degeaba)
2. Daca gardul este pus pe linia de hotar este o problema?
3. Daca in certificatul de urbanism este stipulat ca gardul se va amplasa in interiorul proprietatii daca nu este facut de comun acord cu vecinul, este legala aceasta prevedere?
Nu vad normal ca eu sa fac gard pe proprietatea mea, din banii mei si vecinul sa aiba proprietatea "la mm" si cu gard facut si cu banii in buzunar stand la soare bine mersi.
DIn cunostintele mele gardul se amplaseaza pe linia imaginara ce desparte cele 2 proprietati 1/2 si 1/2, cu suportarea cheltuielilor in comun-vb. de gard normal fara impovarare financiara din partea mea catre vecin.

Cu multumiri pt. raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de ... ValiBratan ValiBratan Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de vreo 4 ani, părinții fiind decedați. Din motive obiective, moștenirea nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. Între mine și vecinul este făcut un gard cu bordura ... adelinaromina adelinaromina Bună ziua. Între mine și vecinul este făcut un gard cu bordura betonata, stâlpi metalici și plasa bordurata. Stâlpii și plasa sunt ale vecinului ( noi ... (vezi toată discuția)
Construire gard intre doi vecini cristis1011 cristis1011 Granituirea este facuta, in CF-urile celor 2 imobile apar schitele cu toate laturile terenurilor masurate. Daca vecinul meu vrea sa faca intre noi un gard cu ... (vezi toată discuția)