avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Între mine și vecinul este făcut un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Între mine și vecinul este făcut un gard cu bordura ...

Bună ziua. Între mine și vecinul este făcut un gard cu bordura betonata, stâlpi metalici și plasa bordurata. Stâlpii și plasa sunt ale vecinului ( noi ne-am mutat ulterior), bordura de beton este făcută de noi. De când ne-am mutat, avem probleme cu menținerea curățeniei la limita fardului (toate plantele, fulgii și frunzele sunt la noi în curte). Plus ca au si vre-o 7 caini si eu am o fetita mica de 5 ani. I-am rugat de fiecare data sa își curețe resturile vegetale de lângă gard, dar n zadar. Întrebarea mea este, fiind gard comun, am dori sa punem teava rectangulara si tabla pe stâlpi, stâlpii au rămas pe partea noastră. Cu siguranță, nu vor dori acest lucru. De la primărie mi s-a spus ca nu am voie, îmi trebuie acordul lor. Ce pot face în situația data. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:26, 31 August 2023
Daca amiabil nu puteti solutiona,initial notificati oficial vecinul,dupa care puteti formula actiune in instanta de judecata
Si pana la instanta nu mai bine sapati dvs. cateva gropi langa bordura de beton, puneti cateva tevi si de ele va legati cu tabla sau ce vreti sa puneti... asa tevile sunt ale dvs., sunt pe terenul dvs. ( o sa pierdeti cativa cm dar nu cred ca o sa fie vreo problema...) si nu mai zice nimeni nimic...
Apoi puteti turna si o alta bordura langa cea existenta...

O sa coste mai putin ca un proces si se face si mai repede
Ultima modificare: Joi, 31 August 2023
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut! gardul vecinului, pe o distanță de 15 metri, este ... blue35 blue35 Va salut! Gardul vecinului, pe o distanță de 15 metri, este compus din tot felul de materiale inestetice. Nu ma interesează dacă a avut autorizație, sunt ... (vezi toată discuția)
Gard delimitare proprietăți vasile vaideanu vasile vaideanu Bună ziua,între mine și vecinul meu este un gard din beton(temelia) si tabla pe care vecinul meu la construit pe vremea când încă nu eram eu proprietar ... (vezi toată discuția)
Stalp de colt impins de vecin SANTIER SANTIER Buna ziua! Am construit un gard din teava rectangulara introdusa in beton pana la fata pamantului si apoi am aplicat plasa fi 4 cu ochiuri de 10 x 10 cm ... (vezi toată discuția)