avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters61389

Activitate ContSters61389

Răspuns la discuția Lipsa termen
Ma poate ajuta cineva cu un sfat ?

Am primit o adresa de la instanta, prin care mi se cere sa indic o alta persoana dispusa sa preia curatela mamei, pana la pronuntarea pe fond asupra cererii de interdictie.

Am raspuns, in scris, prin scrisoare recomandata, indicand pe sotul meu.

Nu am citit nicaieri asa ceva, nici in NCC nici in NCPC !?
Răspuns la discuția Reabilitarea termica a blocurilor
@TzapInferno
Va intrebati ce calitate (de executie) are o anvelopare facuta de un executant / contractor / subcontractor care a luat spaga!? Va imaginati cum s-a controlat calitatea executiei?
Mai bine sa platiti si sa controlati chiar dvs., parerea mea.

Răspuns la discuția Lipsa termen
@ liamic43

Am vazut, din pacate, cum stau lucrurile. Intretinerea mamei costa in jur de 3.000 lei/luna, iar pentru o amarata de pensie de handicap, care mi-ar mai usura povara materiala, trebuie sa stau la poarta acestui malaxor infernal numit "autoritate", "justitie", sau ce-o mai fi?

Poate sa-mi dea cineva un sfat concret, util, prin care sa pot sa urgentez sau sa sensibilizez cat de cat niste institutii care ar trebui sa ne fie sprijin? Daca intr-o luna nu voi mai fi capabila, concret, sa platesc cele 30 de milioane intr-un centru de ingrijire, se pare ca Statului nu-i pasa. Dar aici, pe forum, poate sa-mi dea cineva un sfat cum sa urgentez actiunea?

Răspuns la discuția Lipsa termen
Problema este ca aceasta \"autoritate\" NU apartine Justitiei, asa cum ar fi normal. Stiti bine ce inseamna \"administratie publica\" si functionarii aferenti. Sigur ca un control si o instanta de ocrotire trebuie sa existe, dar ea trebuie sa apartina Justitiei, parerea mea.



[Mesaj editat - 2.1 din regulament: ”nu ne plac utilizatorii care aduc jigniri sau injurii unor institutii sau unor categorii profesionale.”]
Răspuns la discuția Lipsa termen
liamic43 a scris:

Deoarece până în prezent nu funcționează instanța de tutelă ,exercitarea și controlul revine AUTORITĂȚII TUTELARE , care este un organ administrativ din cadrul primăriilor și are ca atribuții efectuarea anchetei sociale, care va fi dispusă de instanță.
"De îndată" depinde cât are de lucru autoritatea tutelară.


Cu alte cuvinte, desi m-am adresat Justitiei, sunt la discretia administratiei publice locale!? Nu m-as mira ca "autoritatea asta publica" sa-mi ceara spaga pentru a-si face treaba, vedeti bine ce se intampla zilnic pe la DNA !

Va rog sa-mi spuneti daca nu ar fi mai bine sa ma adresez direct Parchetului? Eu am depus cererea la Judecatoria Sectorului 6 in trei exemplare, pentru ca, din cate am citit, instanta ar trebui sa trimita un exemplar si la Parchet. Ar fi bine sa fac o cerere direct la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti?
Răspuns la discuția Lipsa termen
Va multumesc!

Din cate am citit la art 107 NCC, se spune:

(1) Procedurile prevăzute de prezentul cod privind ocrotirea persoanei fizice sunt de competenţa instanţei de tutelă şi de familie stabilite potrivit legii, denumită în continuare instanţa de tutelă.
(2) În toate cazurile, instanţa de tutelă soluţionează de îndată aceste cereri.

Ce inseamna "de indata"?
Răspuns la discuția Lipsa termen
Multumesc !!

Dar, cum ar putea mama sa formuleze intampinare fiind bolnava de Alzheimer (adică demență) in forma severa? Nu stie sa mai mearga singura, nu stie sa manace singura, nu mai recunoaste pe nimeni, deci cum ar putea sa scrie o intampinare?
Discuție Lipsa termen
Am depus, prin posta, o actiune (cu cererea in trei exemplare) de punere sub interdictie a mamei bolnave de Alzheimer si numirea mea drept curator, in temeiul art.167 NCPC, pana la solutionarea cauzei.

Am vazut pe Internet ca dosarul a fost inregistrat, am primit si confirmarea de primire prin posta, dar totusi nu s-a dat niciun termen!?

Stie cineva daca este o procedura uzuala, respectiv inregistrarea cauzei/dosarului dar neacordarea unui termen?
Din cate am citit, Consiliul de familie se constituie pentru un minor. In cazul mamei mele, ar trebui ca din consiliul de familie sa faca parte de exemplu sora ei, avand 79 de ani ??

Este aplicabila in speta constituirea unu consiliu de familie pentru mama mea de 80 de ani, bolnava de dementa mixta severa?
Mama este grav bolnava de dementa mixta si intentionez sa deschid actiune pentru tutela.Vreau sa stiu daca dupa instituirea tutelei pot sa o internez intr-un camin privat. Eu nu pot sa o ingrijesc acasa deoarece mama nu mai stie sa mearga singura la WC, iar sotul meu nu este de acord ca in aceste conditii mama sa locuiasca impreuna cu noi. Singura, acasa la ea nu o pot lasa, evident, din cauza bolii avansate.

Deci, daca ma puteti ajuta cu o opinie, in calitate de tutore pot s-o internez in camin sau de indata ce sunt desemnata tutore de catre instanta de judcata trebuie sa o iau la mine acasa sau sa angajez pe cineva sa stea cu dansa, acasa la mama?