avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lipsa termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lipsa termen

Am depus, prin posta, o actiune (cu cererea in trei exemplare) de punere sub interdictie a mamei bolnave de Alzheimer si numirea mea drept curator, in temeiul art.167 NCPC, pana la solutionarea cauzei.

Am vazut pe Internet ca dosarul a fost inregistrat, am primit si confirmarea de primire prin posta, dar totusi nu s-a dat niciun termen!?

Stie cineva daca este o procedura uzuala, respectiv inregistrarea cauzei/dosarului dar neacordarea unui termen?
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2015
ContSters61389, utilizator
Termenul de judecata va fi stabilit ulterior, intai va avea loc o verificare a actiunii de catre un judecator vezi disp art 200 NCPC care va constata daca cererea este completa ,t6imbrata,inscrisuri depuse in ex suficiente etc,in cazul in care nu este nevoie de completari ,precizari,actiunea va fi comunicata paratului,acesta va formula intampinare,dvs va tb sa raspundeti la intampinare,iar dupa realizarea acestei proceduri se va fixa tr de judecata .
Multumesc !!

Dar, cum ar putea mama sa formuleze intampinare fiind bolnava de Alzheimer (adică demență) in forma severa? Nu stie sa mai mearga singura, nu stie sa manace singura, nu mai recunoaste pe nimeni, deci cum ar putea sa scrie o intampinare?
Pentru o acțiune de punere sub interdicție , instanța va înainta cererea și înscrisurile depuse Parchetului de pe lângă Judecătoria respectivă pt. efectuarea cercetărilor necesare. sau la autoritatea tutelară. Se va întocmi un raport și în urma constatărilor instanța va decide.
Art. 105-ART.111NCC coroborat cu art. 165NCC.
Va multumesc!

Din cate am citit la art 107 NCC, se spune:

(1) Procedurile prevăzute de prezentul cod privind ocrotirea persoanei fizice sunt de competenţa instanţei de tutelă şi de familie stabilite potrivit legii, denumită în continuare instanţa de tutelă.
(2) În toate cazurile, instanţa de tutelă soluţionează de îndată aceste cereri.

Ce inseamna "de indata"?
De indata in universul justitiei nu are aceiasi semnificatie cu sintagma de indata din lumea profana,poate insemna saptamani,luni in functie de fiecare instanta.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament coproprietar bolnav alzheimer GIULIAMATEI GIULIAMATEI Buna ziua Tatal meu vrea sa vanda apartamentul in care locuieste si sa se mute intr-o garsoniera. Coproprietar este mama, bolnava de dementa alzheimer ... (vezi toată discuția)
Respingere actiune avand ca obiect punere sub interdictie andrief andrief Buna ziua , Am solicitat in instanta instituirea curatelei pt mama mea , bolnava de Alzheimer (cu certificat de handicap , nu are discernamant ) .; s-a ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)