avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lipsa termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lipsa termen

Am depus, prin posta, o actiune (cu cererea in trei exemplare) de punere sub interdictie a mamei bolnave de Alzheimer si numirea mea drept curator, in temeiul art.167 NCPC, pana la solutionarea cauzei.

Am vazut pe Internet ca dosarul a fost inregistrat, am primit si confirmarea de primire prin posta, dar totusi nu s-a dat niciun termen!?

Stie cineva daca este o procedura uzuala, respectiv inregistrarea cauzei/dosarului dar neacordarea unui termen?
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2015
ContSters61389, utilizator
Stimată d-nă, dacă citiți Legea administrației publice,L.215/2001 actualizată, , art. 63 care prevede că primarul îndeplinește atribuțiuni exercitate în calitate de reprezentant al statului și astfel el îndeplinește funcția de ofițer de stare civilă și autoritate tutelară.
Prin urmare nu vă rămâne decât să solicitați în contencios administrativ schimbarea legislațivă a funcționării administrației de statPoate veți avea șanse.
@ liamic43

Am vazut, din pacate, cum stau lucrurile. Intretinerea mamei costa in jur de 3.000 lei/luna, iar pentru o amarata de pensie de handicap, care mi-ar mai usura povara materiala, trebuie sa stau la poarta acestui malaxor infernal numit "autoritate", "justitie", sau ce-o mai fi?

Poate sa-mi dea cineva un sfat concret, util, prin care sa pot sa urgentez sau sa sensibilizez cat de cat niste institutii care ar trebui sa ne fie sprijin? Daca intr-o luna nu voi mai fi capabila, concret, sa platesc cele 30 de milioane intr-un centru de ingrijire, se pare ca Statului nu-i pasa. Dar aici, pe forum, poate sa-mi dea cineva un sfat cum sa urgentez actiunea?

Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ma poate ajuta cineva cu un sfat ?

Am primit o adresa de la instanta, prin care mi se cere sa indic o alta persoana dispusa sa preia curatela mamei, pana la pronuntarea pe fond asupra cererii de interdictie.

Am raspuns, in scris, prin scrisoare recomandata, indicand pe sotul meu.

Nu am citit nicaieri asa ceva, nici in NCC nici in NCPC !?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament coproprietar bolnav alzheimer GIULIAMATEI GIULIAMATEI Buna ziua Tatal meu vrea sa vanda apartamentul in care locuieste si sa se mute intr-o garsoniera. Coproprietar este mama, bolnava de dementa alzheimer ... (vezi toată discuția)
Respingere actiune avand ca obiect punere sub interdictie andrief andrief Buna ziua , Am solicitat in instanta instituirea curatelei pt mama mea , bolnava de Alzheimer (cu certificat de handicap , nu are discernamant ) .; s-a ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)