avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters61392

Activitate ContSters61392

Reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor la intalnirea avuta la inceputul acestei luni cu sindicatele reprezentative au prezentat o serie de propuneri care vor sta la baza unor eventuale disponibilizari din randul militarilor, politistilor,pompierilor s.a..Pe langa faptele penale, disciplinare savarsite , calificativele anuale figureaza surprinzator si " Suspendarea raporturilor de serviciu/ munca pentru interese personale legitime pe parcursul carierei " .
In aceasta categorie ar intra si concediul pentru cresterea copilului de pana la 2 ani. Ce parere aveti , este legal asa ceva ?
[ link extern ]
Răspuns la discuția speta caini agresivi
D-le Radu Alexandru eu cred ca sunt caini agresivi in intelesul OUG 55/2002 aprob. de L 60/2003, ci nu fac parte din categoria cainilor periculosi de la ert. 1. Cat despre etnie este vorba de un cetatean de etnie romana, in stare buna de sanatate. Medicul care a efectuat necropsia a declarat ca organele interne erau in stare foarte buna si ar mai fi trait .
Avea proprietarul cainilor vreo obligatie in a-i dresa de vreme ce la ei aveau acces si persoane straine ?
Da bineinteles ca sunt martori; batranul a inlocuit pe altcineva .Proprietarul a oferit o suma de 2000 lei pt inmormantare si in rest nu a mai vrut sa vorbeasca. Politistii intrebau daca batranul a baut ceva probabil voiau sa-l scoata pe el vinovat,mai ales ca proprietarul cainilor e un prosper om de afaceri.
Un batran de 70 de ani era platit de trei luni sa dea de mancare la 4 caini rasa ciobanesc ce asigurau paza unei locuinte ce apartine unui cetatean ce nu locuieste permanent acolo.Doi caini erau liberi in curte ziua, ceilalti doi noaptea. Intr-o zi cand le dadea mancare batranul a fost sfasiat in zona membrelor inferioare de cei doi caini si a decedat. Intrebare:In afara unei actiuni pe cale civila in instanta ce poate face familia decedatului pe cale penala in acest caz? Iata cateva din prevederile LEGII 60/2003;
"ART. 11
(1) Neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) a avut ca urmare vătămarea corporală gravă, pedeapsa este cea prevăzută la art. 181 - 184 Cod penal.
(3) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
(4) Acţiunea penală prevăzută la alin. (1) şi (2) se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală."
Dosarul este in lucru ca moarte suspecta la politie acum.
In octombrie 2005 am primit o amenda la circulatie. Zilele astea am fost pe la primarie si o functionara mi-a spus de acea amenda ca trebuie platita deoarece desi au trecut trei ani s-a emis somatie de plata. Din cate stiu eu conform C.pr. fiscala amenzile contraventionale se prescriu la 3 ani de la data aplicarii. Este adevarat ? Si daca da ce trebuie sa fac ? contestatie la executare la instanta sau ce altceva? Multumesc anticipat.
Nu
Am
Buna ziua. Detin un apartament dar de doi ani nu mai locuiesc la acea adresa deoarece m-am mutat.La respectiva asociatie se strang lunar cca 100 mc apa pierderi pe care d-na administratora ii adauga la factura curenta tuturor locatarilor, chiar daca in unele apartamente nu locuieste nimeni, cum este cazul meu.Este normal si legal acest lucru?
Auzisem ceva de genul ca pot face o cerere la asociatie si nu mai platesc aceste pierderi. Ce spune legea in astfel de caz? :)
Răspuns la discuția 85% din salariu, indemnizatie?
Se iau in considerare urmatoarele venituri la calcularea indemnizatiei?
-prima de vacanta ,pt.functionari publici;
-al 13-lea salariu;
-prime lunare sau trimestriale acordate de angajator din fondul de premiere stabilit pe minister?
Multumesc anticipat.

Acum sa speram ca se vor aplica prev og 148 modificata,deunazi d-ul Sarbu spunea ca s-ar putea renunta la aceasta prevedere din lipsa banilor.B-)