Cum asa?! Pe o speta similara, mie mi s-a raspuns ca am dreptul, daca sotul nu beneficiaza de zile libere! Tot pe site-ul dvs. Ce legatura are telemunca cu supravegherea copilului?!
"Cornel Vasile
Consilier juridic
18:32, 7 Aprilie 2020
1. Pe perioada stării de urgență, prevederile Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, nu se aplică angajaților sistemului național de apărare, angajaților din penitenciare, personalului din unitățile sanitare publice și altor categorii stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne, al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri, și al ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, după caz.
2. In speta, salariatii din domeniile de mai sus au dreptul la o majorare a salariului în cuantumul prevăzut la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020, în situația în care celălalt părinte nu beneficiază de drepturile reglementate în această lege.
3. Munca la domiciliu sau telemunca nu este echivalenta timpului alocat supravegherii copilului."
Daca eu sunt cadru militar, iar sotul meu inginer de telecomunicatii la o firma privata si lucreaza de acasa de la instituirea starii de urgenta, eu pot beneficia de acordarea compensatiei? Niciunul dintre noi nu poate beneficia de zile libere pentru supraveghere copil in varsta de 4 ani.
Lucrul de acasa este considerat echivalent cu timp alocat supravegherii copilului? Precizez ca sotul are aceleasi responsabilitati si termene ca atunci cand lucra la birou. Multumesc!