avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate Dia03

Activitate Dia03

Buna ziua,

In februarie am contractat un sejur in Tunisia pentru perioada `1-8 iulie, si am platit avans 10%.
Am primit notificare de la agentie ca daca nu platesc diferenta pierd avansul.Pentru ei contractul e valabil, desi nu e realista cererea de a plati, pentru ca nu se poate calatori in Tunisia si nici nu exista date oficiale, vreo speranta ca se va putea face asta in iulie.Tactica agentiei e sa incaseze integral banii iar daca nu vom putea calatori, sa ne dea voucher valabil pana in 2021.
Le-am explicat ca nu ma intereseaza sa investesc in vacanta pentru anul urmator, ci ca doresc sa plec in perioada programata.
Raspunsurile lor sunt aceleasi sabloane, refuza sa imi restituie avansul sub forma de voucher, pentru a-l folosi pentru o vacanta in Grecia, de exemplu. Am fost chiar la agentie, iar interactiunea cu reprezentantii a fost dezamagitoare, aceleasi raspunsuri-sablon.
Am facut reclamatie la OPC, ce pot sa fac pentru a-mi recupera banii?
Buna ,

Si eu sunt in aceeasi situatie, ma obliga sa platesc sejurul in Tunisia conform contractului, daca nu pierd avansul.
Nu vor sa imi ramburseze avansul dat sau sa imi dea voucher de contravaloarea acestuia, Primesc doar raspunsuri-sablon de la reprezentantii agentiei, total pe langa subiect.
Am facut reclamatie la OPC, nu au vrut sa imi dea nici macar discount daca fac rezervare pentru Grecia. Foarte urat ca suntem la cheremul lor pe banii nostri...sunt curioasa ce raspuns primesc de la OPC, si ce sabloane mai baga agentia dupa ce le-am comunicat nr reclamatiei:))
Buna ziua,

Am rezervat o vacanta in Tunisia, Sousse inainte de a se declansa starea de urgenta.
Daca continui sa o platesc si nu voi putea merge in perioada aleasa (1-8 iulie), agentia este obligata sa imi dea un voucher valabil pana in 2021 sau sa imi rambuseze banii? s-a discutat la un moment dat de masuri pentru a proteja turistii, conform Ordonantei nr 2/2018, apoi am citit in presa ca aceasta ar putea fi suspendata pentru a evita falimentul agentiilor ([ link extern ] ).
In ce masura suntem protejati ? agentia ar trebui sa imi trimita un act aditional la contract, in care sa fie stipulat faptul ca vom primi voucher sau vom fi rambursati? Multumesc pentru ajutor.
Buna ziua! Sotul meu a luat azi amenda, am uitat sa dau send pe whapp la declaratia pe proprie raspundere in format electronic.Desi a durat 2 min sa ii trimit.declaratia a fost amendat cu 2000 de lei.Nu a primit nici un proces verbal,nu a semnat nimic.I-au facut poza la buletin si asta a fost tot. E normal?Va primi amenda acasa prin posta? Multumesc!