avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate dorinctin

Activitate dorinctin

Mulțumesc mult.

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

bifati doar sectiunea I.1.1 si alegeti alte surse - fara I.3.1 ( CAS ) sau I3.2 ( CASS)

De acord. Dar în formularul 212 am trei optiuni din care sa aleg una, fără de care formularul nu merge salvat și validat. Problema e ca nu ma încadrez în niciuna, pentru ca prima opțiune spune clar sa o bifez dacă am avut venituri de la 6 salarii minime la 12. A doua, de la 12 la 24, a treia, peste 24. Or eu sunt sub 6 salarii minime. Nu exista opțiune pe care sa o bifez care sa spună ceva de genul "pt venituri sub 6 salarii minime brute se bifează aici."
Contracte de consultanta cu Comisia Europeană, neimpozitate de UE. Nu prin PFA ci pe persoana fizica.

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

ce surse independente ? PFA ?

Salutare. În 2023 am avut venituri din surse independente (altele decât salariul pentru care se platesc toate taxele legale) sub 18.000 lei. Mai trebuie, în acest caz, sa completez și sa depinde formularul 212?
Mulțumesc.
Buna ziua, am o intrebare legata de impozitarea unor venituri cu caracter nepermanent provenind de la Comisia Europeana (contract individual de prestari servicii de evaluator proiecte pt o perioada de aproximativ 2 sapt). Imi puteti spune cand se declara acestea (anul efectuarii platii sau anul urmator) si cu ce procent se impoziteaza?
Multumesc.
Poate un ordin de ministru sau o reglementare interna sa restranga drepturi finamciare prevazute de o hotarare de guvern?
In luna mai 2011 m-am aflat cu forme legale in Franta, unde am cumparat o masina noua, direct de la dealer. Am inmatriculat-o acolo platitind toate taxele cerute de statul francez. La revenirea mea definitiva in tara in luna septembrie 2012 a trebuit sa-mi reinmatriculez masina si sa platesc, bineinteles, taxa pe poluare. Intrebarea este: eu pot sa cer in instanta recuperarea acestei taxe. daca da, unde gasesc o motivare potrivita acestei situatii? Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția bon fiscal sau chitanta?
Am nevoie urgenta (pana maine dimineata) de o baza legala in care sa scrie negru pe alb ca este suficienta mentiunea "conform bon fiscal nr./data" pe facturile fiscale achitate in numerar.
Am urmarit post-ul de mai sus si am cautat si in normele CF si in OG 28/1999 dar nu am gasit.
Va multumesc.