avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Rus

Activitate Maria Rus

Bună ziua,
Toate apartamentele au contoare apa rece, nu mai exista o contorizare a apei calde pentru ca toți avem centrale proprii de apartament. In zona unde locuim nu mai exista nici centrale termice de cartier. Cei care transmitem indecsii în fiecare luna cu cantitatea de apa rece consumată nu suntem de acord sa achitam mc de apa pe care alți locatari nu ii declara consumați. Luna de luna avem surplusuri la factura de întreținere. Nu avem AGA, suntem Asociatie de proprietari.
Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil cu 8 etaje, 28 de apartamente, cu contor de apa la subsolul blocului. Toti locatarii au montate contoare apa rece, toate apartamentele sunt dotate cu centrale individuale pentru incalzire. In ultimele 6 luni am inceput sa constatam ca pe factura lunara apar suplimente de 1-2-3 mc de apa, pe care nu i-am consumat. Trimit lunar consumul de apa (index mc) firmei care se ocupa cu gestiunea multor imobile. In urma sesizarilor, seful de bloc, mi-a transmis ca multi locatari nu trimit indexul, astfel tot consumul de apa contorizat pe imobil, se repartizeaza tuturor locatarilor, indiferent daca au trimis indexul sau nu. Unii nu l-au transmis de luni de zile. S-a propus renuntarea la transmiterea indexului lunar si sa se plateasca pausal. Consider ca aceasta decizie nu este legala, atat timp cat eu trimit indexul corect si la timp (si alti locatari la fel), iar altii consuma poate mult mai mult!
Ce avem de facut, din punct de vedere legal?
Va multumesc,
Maria Rus
Bună ziua. Într-un imobil cu 8 etaje s-au înlocuit ușile vechi, cu uși termopan. Proprietarii de la fiecare etaj/palier au deținut câte o cheie de acces de la ușa veche de la balconul comun, la etajul respectiv. Acum, după schimbarea ușilor, noul administrator dorește ca o cheie de la fiecare balcon sa fie depusa într-o cutie la care sa aibă acces 3 persoane din administrație. În aceste balcoane, fiecare dintre cele 3 familii de la fiecare etaj, depozitează diverse lucruri personale (biciclete, electrocasnice, diverse materiale, nu gunoaie). Și doar aceștia au avut acces la balcon, cu câte o cheie de la un lacat. Au dreptul administratorii de a cere o cheie pt a avea acces la aceste balcoane unde avem lucruri personale? La toate 7 etajele? Locuim de 25 de,ani aici si niciodată nu s-au interesat de aceste balcoane. Va mulțumesc.