avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Într-un imobil cu 8 etaje s-au înlocuit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Într-un imobil cu 8 etaje s-au înlocuit ușile ...

Bună ziua. Într-un imobil cu 8 etaje s-au înlocuit ușile vechi, cu uși termopan. Proprietarii de la fiecare etaj/palier au deținut câte o cheie de acces de la ușa veche de la balconul comun, la etajul respectiv. Acum, după schimbarea ușilor, noul administrator dorește ca o cheie de la fiecare balcon sa fie depusa într-o cutie la care sa aibă acces 3 persoane din administrație. În aceste balcoane, fiecare dintre cele 3 familii de la fiecare etaj, depozitează diverse lucruri personale (biciclete, electrocasnice, diverse materiale, nu gunoaie). Și doar aceștia au avut acces la balcon, cu câte o cheie de la un lacat. Au dreptul administratorii de a cere o cheie pt a avea acces la aceste balcoane unde avem lucruri personale? La toate 7 etajele? Locuim de 25 de,ani aici si niciodată nu s-au interesat de aceste balcoane. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 20:09, 19 Noiembrie 2022
Conform legii au dreptul, dvs. și cei care au încuiat până acum balcoanele respective nu respectați legea (196 din 2018 art 38). Balcoanele respective sunt proprietate comună a tuturor din acel condominiu. Dacă doriți proprietate comună exclusivă, trebuie să procedați conform prevederilor legii 196 din 2018, art 43.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022
latka, utilizator
Depozitarea de bunuri personale in partea comuna de condominiu nu este acceptata de autoritati si poate genera aplicarea de sanctiuni in sarcina proprietarilor bunurilor depozitate
Ridicati pretentii asupra acelor balcoane utilizate de 25 de ani,dar detineti dreptul legal de a le utiliza exclusiv??
Conform disp L nr 196/2018 partea comuna de condominiu poate fi exclusiv utilizata de catre proprietari,numai cu acordul vecinilor ,al asociatiei de proprietari -prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta-sumele rezultate urmand sa fie depozitate in fondul de reparatii al asociatiei de proprietari
Da.Au dreptul să ceară descuierea ușii de la balcon și eliberarea balconului.Nu e spațiu de depozitare,nu au ce cauta acolo bunuri personale.Fiti mulțumiți cu ce va cere acum că se poate ajunge și la ce am scris mai sus.
Lucrurile se schimbă in timp,nu rămân ca acum 25 de ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc la bloc si pe scara blocului, la fiecare ... cosmin910 cosmin910 Buna ziua, Locuiesc la bloc si pe scara blocului, la fiecare etaj, exista cate un balcon. Eu stau la parter unde nu exista balcon, ci doar de la et 1 pana la ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun intr-o scara de bloc (uscatorie) stanciu4444 stanciu4444 Buna ziua, In scara de bloc exista la parter o camera de aproximativ 8mp care este folosita de locatarii de la parter pentru a-si mai intinde rufe deoarece ... (vezi toată discuția)
Uscatoria de la bloc mihaela_alexandra_26 mihaela_alexandra_26 Buna ziua! Am si eu o întrebare referitoare la folosirea uscătoriei. In apartamentul in care locuiesc nu am balcon, nici posibilitatea de a face unul (stau ... (vezi toată discuția)