avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu comun intr-o scara de bloc (uscatorie)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu comun intr-o scara de bloc (uscatorie)

Buna ziua,

In scara de bloc exista la parter o camera de aproximativ 8mp care este folosita de locatarii de la parter pentru a-si mai intinde rufe deoarece acestia nu au balcoane.

Unii vecini de la etaj au venit cu pretentia sa aiba si ei acces pentru a-si mai depozita niste lucruri/unelte si s-au iscat certuri/amenintari.

Care este cadrul legal al acestei situatii ?
Cine are dreptul acolo si cine nu ?
Cum se poate aplana conflictul ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:56, 26 Noiembrie 2019
toata lumea are acces. Cum se poate reglementa - prin buna intelegere !
Totusi, unii vor sa depoziteze mai mult sau mai putin permanent (magazie), altii vor uscator. Nu prea seamana scopurile si cam pica buna intelegere.
Fiind vorba despre parte comuna condominiu,conform disp L nr 196/2018 totiproprietarii au dreptul sa foloseasca in comun acel spatiu
ISU interzice fara exceptie depozitarea de bunuri personale cu risc in partea comuna de condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre drepturile și obligațiile locatarului Anarela03 Anarela03 Buna ziua, am și eu o nelămurire ce tine de balcoanele blocului.Aici ma refer la cele comune, nu la balcoanele ce țin de apartamente.De exemplu in blocul ... (vezi toată discuția)
Uscator pentru rufe sau depozit pentru carucioare? Adriana Zuzu Adriana Zuzu Locuiesc din 1995,la parterul unui bloc.Am preluat cheia de la uscatorul de la parter,de la inginerul care ne-a facut predarea apartamentelor.Mi-a spus sa-i ... (vezi toată discuția)
Uscatoria de la bloc mihaela_alexandra_26 mihaela_alexandra_26 Buna ziua! Am si eu o întrebare referitoare la folosirea uscătoriei. In apartamentul in care locuiesc nu am balcon, nici posibilitatea de a face unul (stau ... (vezi toată discuția)