avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre drepturile și obligațiile locatarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre drepturile și obligațiile locatarului

Buna ziua, am și eu o nelămurire ce tine de balcoanele blocului.Aici ma refer la cele comune, nu la balcoanele ce țin de apartamente.De exemplu in blocul unde stau exista 3 balcoane, eu am apartament la parter(proprietar), știu ca aceste balcoane comune le putem folosi toți(mai ales cei de la parter, pentru a întinde rufele, tinand cont ca in bloc nu exista uscător), dar acum când m-am întors acasă după 10 ani, am găsit balconul in care părinții mei întindeau rufe la uscat, luat abuziv de un locatar.Si-a făcut intrare directa in el prin Bucătărie, plus termopane și lacăt pe usa, deci eu acces in acel balcon nu mai am.Inca o problema, acum o săptămâna o alta vecina a închis cu gratii ieșirea din spate a blocului unde și-a făcut un spațiu mic sa depoziteze lucruri, când am întrebat-o dacă trebuie sa punem bani, mi-a răspuns foarte revoltata ca nu vrea bani deoarece ea și-a făcut pentru ea acolo, e normal așa ceva?Adica ea practic a închis ieșire din spate a blocului și doar ea poate deschide și Închide.Ce as putea sa fac?Unde sa ma duc sa recuperez iar balconul și sa explic și problema cu aceste gratii?Si apoi va mai întreb, e normal ca fiecare sa-și însușească bunurile comune?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:10, 31 Martie 2019
Aspectele precizate de dv demonstreaza ca echipa mangeriala care va administreaza partea comuna de imobil de locuit in comun fie nu cunoaste dispozitiile in vigoare fie este dezinteresata ca activitatea asociatiei sa se desfasoare in limite legale
Pentru completa si corecta dv informare despre dispzotiile care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea,drepturi si obligatii,limite de competente studiati atent disp L nr 196/2018
Nu este normala maniera de utilizare parte comuna condominiu
initial sesizati oficial presedintele de asociatie cu obligarea dispunerii masurilor necesare ca toti proprietarii sa aibe acces la partea comuna condominiu
Daca presedintele nu solutioneaza,sesizati oficial serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscator pentru rufe sau depozit pentru carucioare? Adriana Zuzu Adriana Zuzu Locuiesc din 1995,la parterul unui bloc.Am preluat cheia de la uscatorul de la parter,de la inginerul care ne-a facut predarea apartamentelor.Mi-a spus sa-i ... (vezi toată discuția)
Uscatoria de la bloc mihaela_alexandra_26 mihaela_alexandra_26 Buna ziua! Am si eu o întrebare referitoare la folosirea uscătoriei. In apartamentul in care locuiesc nu am balcon, nici posibilitatea de a face unul (stau ... (vezi toată discuția)
Asociatia calea vitan 9, bl.v6, sc 1 Calle Calle Bună ziua! Cum pot folosi cei de la parter balconul de la etaj pe post de uscator și să fim si in legalitate pentru că a fost depusă o sesizare la ... (vezi toată discuția)