Daca ma puteti ajuta cu un punct de vedere.
Locuiesc intr-un bloc in care ghena este intre etaje, iar din 2 in 2 etaje, nu exista acea deschidere de ghena si au fost amenajate boxe.
Aceste boxe sunt folosite de anumiti locatari de foarte multi ani, fiind un bloc vechi (constructie 1963).
Locatarii care folosesc aceste boxe nu au contracte, dar platesc un fel de chirie modica. Pentru a intra in legalitate si a le putea incheia contracte si cere un pret realist, ce articole trebuie respectate?
Articolul 38/2:
(2) Părţile comune pot fi utilizate de către terţi, persoane fizice sau juridice de drept public şi/sau privat, numai ca urmare a hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari, adoptată cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu şi cu acordul tuturor proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune, semnat de preşedinte în numele asociaţiei şi avizat de cenzor/comisia de cenzori
sau 43
(2) Hotărârea de atribuire în folosință exclusivă se adoptă cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu și ai cotelor-părți indivize.(3) Atribuirea în folosință exclusivă se face în baza unui contract încheiat între asociația de proprietari și proprietarul căruia i se atribuie în folosință exclusivă partea de proprietate comună.
De curand a devenit definitiva o sentinta in cazul unui accident auto, in care victima din pacate a necesitat ingrijiri medicale de aprox. 110 zile.
Am fost condamnat la o amenda penala si plata cheltuielilor judiciare, in temeiul art. 196 alin 2 si 3 C.p cu aplic. Art 61 alineat 4 c C p si art 396 alin 10 C.pr.pen.
Pe acestea le-am platit si voi depunde chitanta la judecatorie.
Intebarea este ce se intampla cu carnetul meu care a fost retinut de la inceputul urmaririi penale. Se anuleaza automat sau trebuie sa primesc ceva oficial de la politie?
Daca permisul de conducere este anulat, posibilitatea de redobandire se naste in termen de 6 luni de la plata efectiva a amenzii penale, ori de la data la care a devenit definitive sentinta?
De curand am achizitionat un autoturism second printr-o licitatie oline de la o firma care vindea din propriul parc auto (obiectul de activitate nu este vanzarea auto).
Pentru a participa la aceasta licitatie a trebuit sa accept regulamentul acesteia care precizeaza ca vanzatorul nu ofera garantie si ca masinile se vand cum sunt. Vanzatorul specifica ce erori are masina in bord, dar nu permite mersul la service inainte de finalizarea actelor. Mai specific ca masinile nu au fost duse intr-un service inainte de licitatie, ci doar inspectate vizual de cei care se ocupa de procedura.
Dupa ce am primit actele si am inmatriculat masina, am mers la o reprezentanta unde am fost informat ca masina are 2 erori mai grave care necesita reparatii, iar suma este una consistenta (aprox 10-20%) din pretul platit.
Se poate folosi art 1707 cod civil?
Limiteaza art 1708 cod civil acest articol 1707? Vanzatorul spune ca mi-am asumat ca masina poate avea anumite defecte, acceptand conditiile licitatiei.
Sunt alte legi de luat in calcul, fiind o licitatie online?