avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vicii ascsunse - auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vicii ascsunse - auto

Buna ziua,

De curand am achizitionat un autoturism second printr-o licitatie oline de la o firma care vindea din propriul parc auto (obiectul de activitate nu este vanzarea auto).
Pentru a participa la aceasta licitatie a trebuit sa accept regulamentul acesteia care precizeaza ca vanzatorul nu ofera garantie si ca masinile se vand cum sunt. Vanzatorul specifica ce erori are masina in bord, dar nu permite mersul la service inainte de finalizarea actelor. Mai specific ca masinile nu au fost duse intr-un service inainte de licitatie, ci doar inspectate vizual de cei care se ocupa de procedura.

Dupa ce am primit actele si am inmatriculat masina, am mers la o reprezentanta unde am fost informat ca masina are 2 erori mai grave care necesita reparatii, iar suma este una consistenta (aprox 10-20%) din pretul platit.

Se poate folosi art 1707 cod civil?

Limiteaza art 1708 cod civil acest articol 1707? Vanzatorul spune ca mi-am asumat ca masina poate avea anumite defecte, acceptand conditiile licitatiei.

Sunt alte legi de luat in calcul, fiind o licitatie online?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:19, 20 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul că vânzătorul a inclus în regulamentul licitației condițiile menționatr de dvs. ar fi trebuit să vă dea de gândit că autoturismul respectiv prezintă defecțiuni. Achiziționându-l v-ați asumat riscul existenței uno r defecțiuni poate chiar majore.
Nu cred ca să aveți câstig de cauză în cazul în care acționați vânzătorul în judecată.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cu vicii ascunse de vanzator Petre Cernatoiu Petre Cernatoiu Buna ziua, am cumparat o masina de o saptamana si dupa o verificare la service am constatat ca nu are km reali din cartea service si din bord, masina a fost ... (vezi toată discuția)
Accident auto provocat de proprietarul mașinii, care stătea în dreapta șoferului și a tras de volan. acum tot el are pretenții la despăgubiri, ce credeți că poate să obțină? tytyrez77 tytyrez77 Am si io o problema acum doua luni fiica mea inpreuna cu o fata si cu prietenul acesteia au plecat cu masina sa ia 2 pungi de seminte la un moment dat fiica ... (vezi toată discuția)
Am mers fără faruri pe un drum cu prioritate și am lovit o mașină care avea stop (a intrat în intersecție). cine e vinovat, și ce amenzi am fi primit? Biancacopil Biancacopil Am mers pe un drum cu prioritate fara faruri si un sofer ce avea stop a intrat in intersectie eu lovindul . Ce amezi primeam ? Cine e de vina ? (vezi toată discuția)