De curand am achizitionat un autoturism second printr-o licitatie oline de la o firma care vindea din propriul parc auto (obiectul de activitate nu este vanzarea auto).
Pentru a participa la aceasta licitatie a trebuit sa accept regulamentul acesteia care precizeaza ca vanzatorul nu ofera garantie si ca masinile se vand cum sunt. Vanzatorul specifica ce erori are masina in bord, dar nu permite mersul la service inainte de finalizarea actelor. Mai specific ca masinile nu au fost duse intr-un service inainte de licitatie, ci doar inspectate vizual de cei care se ocupa de procedura.
Dupa ce am primit actele si am inmatriculat masina, am mers la o reprezentanta unde am fost informat ca masina are 2 erori mai grave care necesita reparatii, iar suma este una consistenta (aprox 10-20%) din pretul platit.
Se poate folosi art 1707 cod civil?
Limiteaza art 1708 cod civil acest articol 1707? Vanzatorul spune ca mi-am asumat ca masina poate avea anumite defecte, acceptand conditiile licitatiei.
Sunt alte legi de luat in calcul, fiind o licitatie online?
Faptul că vânzătorul a inclus în regulamentul licitației condițiile menționatr de dvs. ar fi trebuit să vă dea de gândit că autoturismul respectiv prezintă defecțiuni. Achiziționându-l v-ați asumat riscul existenței uno r defecțiuni poate chiar majore.
Nu cred ca să aveți câstig de cauză în cazul în care acționați vânzătorul în judecată.
ing. Ioan Ciobanu