avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto provocat de proprietarul mașinii, care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto provocat de proprietarul mașinii, care stătea în dreapta șoferului și a tras de volan. Acum tot el are pretenții la despăgubiri, ce credeți că poate să obțină?

Am si io o problema acum doua luni fiica mea inpreuna cu o fata si cu prietenul acesteia au plecat cu masina sa ia 2 pungi de seminte la un moment dat fiica mea ia cerut baiatului sa mearga si ia cu masina, fata are permis,,,,acesta a fost de acord ,a mers bine cam 6,,,7 km apoi a venit o curba moment in care baiatu care statea in dreapta ia tras de volan crezand ca fiica mea nu se incadreaza aceasta atunci a pierdut controlul volanului si a bagato intr~un gard, viteza nu a avut ,pentru ca stia drumul ,nici airbegurile nu s~au declansat , si fata din spate a vazut ca ia tras cu mainile de volan in urma impactului acesta a dat cu capul in bord si are fisura de maxilar si ca la final tot iel are pretentii sa ii facem masina si spitalizarea ce credeti ca poate sa obtina acest individ
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eutoteu , utilizator 22:27, 4 August 2019
Este culpa baiatului. Al cui este autovehiculul?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În timpul deplasării unui autoturism persoana care ocupa locul conducătorului auto este îndreptățită să acționeze asupra volanului. Nicio altă persoană nu are voie să acționeze asupra volanului, cu excepția instructorului de la școala de șoferi.
Aveți martor că persoana care stătea pe scaunul din dreapta față a intervenit în conducerea autoturismului cu toate că nu avea acest drept..
Problema se complică dacă băiatul care stătea pe banca din față dreapta nu avea permis de conducere.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc frumos

Ioan Ciobanu a scris:

Problema se complică dacă băiatul care stătea pe banca din față dreapta nu avea permis de conducere.

De ce domnule inginer.
Cei care nu au permis de conducere nu au voie sa stea in fata in dreapta soferului? Sau acestia au dreptul sa puna mana pe volan si sa incomodeze soferul?
Eu, pe acest baiat l-as acuza de tentative de omor.
Totul este ca soferul sa poata proba ca baiatul acela a vrut sa faca pe desteptul.
Nimeni nu are voie sa se amestece in treaba soferului. Iar soferul NU trebuie "sa mearga pe mana" celui din dreapta.
Nu este loc de gluma. Totusi va amintesc care au fost ultimele doua cuvinte ale lui Bula cand s-a urcat intr-o masina in dreapta soferului: "Liber dreapta..."
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
gigiz, utilizator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ gigiz
Ați interpretat greșit afirmația mea. Nu am spus. niciodată că persoanele care nu posedă permis de conducere nu pot ocupa locul din față dreapta. Am afirmat că problema se complică dacă băiatul care stătea în dreapta conducătorului auto nu avea permis de conducere și se amesteca în treburile ce revin în exclusivitate conducătorului auto.. Cred că este clar.
ing. Ioan Ciobanu





Alte discuții în legătură

Cine este de vina, daca examinatul spune ca de pe banda unde este, ... alexa_187 alexa_187 Cine este devina, daca examinatul spune ca de pe banda unde este, nu se poate dreapta ca este sageata doar inainte, dar examinatorul spune ca este ok sa mearga ... (vezi toată discuția)
Accident Alin Marius Popa Alin Marius Popa Astăzi am făcut un accident ușor, eu am depășit o coloană pe un drum cu prioritate pe linie discontinua. Din partea dreapta iesind un alt băiat cu ... (vezi toată discuția)
Ce verdict vedeti in cazul urmatorului accident rutier? georgianaflorina georgianaflorina Ce verdict vedeti in cazul urmator (pentru soferul care a pierdut controlul volanului)? Carosabil alunecos, cu mazga. Viteza - 90km/h in afara localitatii - ... (vezi toată discuția)