avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine este de vina, daca examinatul spune ca de pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine este de vina, daca examinatul spune ca de pe banda unde este, ...

Cine este devina, daca examinatul spune ca de pe banda unde este, nu se poate dreapta ca este sageata doar inainte, dar examinatorul spune ca este ok sa mearga totus dreapta? La o plangere cine raspunde? Adica examinatorul nu a spus ca un test sa vada daca stie ca nu are voie, ca ia dat permisul.
Cel mai recent răspuns: alexa_187 , utilizator 23:51, 19 Mai 2022
Poate sa fie un test privind cunoasterea normelor de circulatie. Examinatul a procedat corect atragand examinatorului atentia ca manevra dispusa nu este legala.. Daca examinatorul insista in efectuarea manevrei dupa ce examinatul ii spune ca nu este corect acesta din urma trebuie sa efetueze manevra dispusa de examinator. Asa am fost invatati cand am facut eu scoala de soferi.
ing. Ioan Ciobanu
Si la o plangere cine raspunde? Ala care a facut manevra ilegala, sau care a spus sa o faca? Pana la urma examinatul a facut ceva ilegal si nu poate sa devina legal daca cineva a spus sa faca ceva ilegal.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2022
alexa_187, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am tamponat o mașină care a intrat în fața mea iar poliția m-a găsit vinovat. ce mă sfătuiți să fac? Mariusssssss Mariusssssss Buna, Am avut un incident zilele trecuta , ma aflam la semafor la o intersectie cu doua benzi pe sens , benzile fiind delimitate cu marcaj continuu ... (vezi toată discuția)
Șanse contestare p.v. neacordare prioritate Tetelu1980 Tetelu1980 Am condus un autoturism de serviciu și începând deplasarea în scop de serviciu de la un sediu am ieșit din curtea sediului pe aleea de acces aferentă și ... (vezi toată discuția)
Accident auto Flor-inna Flor-inna Buna ziua, doresc un raspuns obiectiv cu privire la stabilirea vinovatiei intr-un accident rutier, in urmatorul context: Ma deplasam pe DN pe banda 1, ... (vezi toată discuția)