Succesiune bunici
Am bunicii si părinții decedați. De pe urma lor nu s-a facut nici o succesiune. La timpul respectiv, bunicii au încheiat o înțelegere verbală cu copii lor (5 la numar) despre cum se vor împărți bunurile imobile si a ramas asa... doar o înțelegere verbală.
Din pacate, eu ca nepoata a bunicii, acum ar trebui să fac 4 succesiuni: 1bunicu,2bunica,3mama,4 tata (toti morti de mai bine de 2 ani)
Nu mai are rost sa abordez motivele pentru care nu s-a facut nici o dezbatere/Succesiune a moștenirii...
As dori sa stiu, daca exista o alta posibilitate, mai putin costisitoare, decat 4 succesiuni +1%impozit la stat pt fiecare succesiune. Nu de alta dar e posibil ca , costul succesiunii sa ajunga sa fie mai mare decat valoatea mostenirii si atunci ma intreb, mai are rost?Orice idee si sfat e binevenit
Multumesc anticipat!
Eheee pai aia e problema... o parte din ei nu se sinchisesc sa plateasca nimic. Pe stilul, daca nu am plătit pana acum de ce sa plătesc de acum încolo. Ai nevoie, i-a de plătește!!
Mama mea a fost una dintre cei 6.
Deci sa inteleg ca nu pot sa plătesc doar ceea ce mă interesează...
Am un bunic si o bunica care au murit.( Denumiți in continuare X si Y) Ei au avut 2 terenuri extravilan si 1 teren intravilan ce au rămas mostenire la fii lor ( 6 fii, denumiți in continuare A,B,C,D,E,F) .
Terenurile extravilane sunt date in arenda iar acesti fii au luat arenda de cand au murit bătrânii dar nu au plătit impozitul pe teren.
Exista deja 2 titluri de proprietate ale celor 2 terenuri extravilan cu moștenitori toti cei 6 fii.
Eu incerc sa scot un al treilea titlu de proprietate al terenului intravilan care a ramas mostenire ( prin certificat de mostenitor)3/4 mamei mele si 1/4 lui Y (bunica).
Problema e ca pe certificatul de moștenitor este trecută doar casa si terenul din jurul casei, nu si terenul din gradina. O rezolv cumva si pe asta, la primărie, din cate am inteles de la doamnele de acolo dar.... pentru anexa 24, mi se cere sa plătesc si impozitul pe ultimii 5 ani pe toate terenurile lui X si Y!!! Pe mine ma intereseaza doar terenul intravilan. Întrebarea este: nu pot sa plătesc impozitul pe ultimii 5 ani pe terenul intravilan din spatele casei care nu apare in certificatul de mostenitor? E musai să plătesc ( adică sa plateasca toti A,B,C,D,E,F care mai sunt in viata sau fii lor) IMPOZITUL pe toate terenurile?
Sper ca am scris toate detaliile ca sa se inteleaga speța...
Multumesc !!
Nu am dovezi. La mesaj nu răspunde decât pe lângă subiect.
Ce alte dovezi s-ar mai aproba in afara de mesajele de pe tel?
Buna seara! Eu si tatăl copilului suntem despărțiți. (Nu am fost căsătoriți) .
Tatăl minorului refuză să imi faca procura pentru a ieși cu copilul din țară, pe perioada determinată, în vacanță la bunici.
Stiu ca pot sa il dau un judecata si sa merg mai departe, dar am nevoie de un sfat...
Nu as putea apela la ordonanța presedintiala(temporara) suplinire acord parental ca sa primesc un raspuns mai rapid decat cat ar dura un proces deoarece am achiziționat deja biletele de avion pe baza faptului ca tatăl isi va da acordul...
Intreb: trebuie sa il dau mai întâi în judecată ca sa fie un proces pe rol si apoi avocatul sa ceara ordonanta presedintiala? Am sanse sa plec la jumătatea lunii iunie sau pot sa consider că am pierdut biletele?
P.s. un proces este deja pe rol... tatăl m-a citat pentru exercitarea autoritatii parintesti. Prostie din partea mea ca nu l-am dat eu prima in judecata pentru a cere si drepturile minorului .
Multumesc!
Hmm, nu stiu ce sa spun! Ma gandesc ca poate tatăl, va reuși să afle datele copilului si atunci va înainta demersul in a-l recunoaște... Si asta inainte ca copilul sa mai poata fi adoptat. Presupun ca durează si procesul de adopție. La urma urmei tatăl nu poate contesta actul de adopție? ( si sa zica ca el este tatăl biologic si il doreste)
Multumesc! 'Sa il adopte' - mai exact sa il trec pe certificat sau sa faca formalități pt adopție?
Mai apoi tatăl, nu poate sa faca test de paternitate Si sa complic lucrurile prin această 'adopție'?
O intrebare... cum poate el sa recunoasca in fata notarului ca e tatal? Nu are nevoie de datele copilului? El nu le are!
Poate sa faca rost de ele din alta parte?
Multumesc pt raspuns.
Am spus mai pe scurt povestea pt a primi un sfat, nu pt a fi criticată... Dar se pare ca trebuie sa si exemplific.
Cum pot fi de acord ca el sa fie tatăl copilului cand el mai are un copil din alta relație si e dezinteresat total iar fosta lui soție a ajuns să îl dea în judecată pt faptul că nu ii acorda aprobare pt o vacanță cu mama in strainatate(asta inainte de pandemie). Pensie alimentară plătește cand isi aduce aminte iar de vazut copilul, il vede o dată pe an.
Nu doresc sa ajung in aceași situație...
De aceea am si spus că vreau ca acest copil sa il cunoască iar tatal sa aiba dreptul la vizite...mai putin dreptul la deciziile ce tin de plecare în străinătate, operatie, etc.( si asta o fac pt copil)
Ca sa nu mai vorbim de alte probleme ale acestuia.
Încă o dată.. Multumesc pt disponibilitate.
Deci orice as face, el va avea drepturi depline în final