avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune bunici si parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune bunici si parinti

Succesiune bunici

Am bunicii si părinții decedați. De pe urma lor nu s-a facut nici o succesiune. La timpul respectiv, bunicii au încheiat o înțelegere verbală cu copii lor (5 la numar) despre cum se vor împărți bunurile imobile si a ramas asa... doar o înțelegere verbală.
Din pacate, eu ca nepoata a bunicii, acum ar trebui să fac 4 succesiuni: 1bunicu,2bunica,3mama,4 tata (toti morti de mai bine de 2 ani)
Nu mai are rost sa abordez motivele pentru care nu s-a facut nici o dezbatere/Succesiune a moștenirii...

As dori sa stiu, daca exista o alta posibilitate, mai putin costisitoare, decat 4 succesiuni +1%impozit la stat pt fiecare succesiune. Nu de alta dar e posibil ca , costul succesiunii sa ajunga sa fie mai mare decat valoatea mostenirii si atunci ma intreb, mai are rost?Orice idee si sfat e binevenit

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:43, 3 Noiembrie 2021
daca nu are rost, nu dezbateti , o procedura mai putin costisitoare, nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune_partaj daniela_pa daniela_pa bunicul a decedat anul trecut si am ramas trei mostenitori: bunica, unchiul si nepoata (tatal fiind mort, nepoata devine mostenitoare dupa tata). intrebarea ... (vezi toată discuția)
Succesiuni Rorra Rorra Buna seara.Tatal meu care in urma cu aproape un an a murit a mostenit impreuna cu sora lui averea parintilor adica o casa si in jur de 9 hectare de pamint ... (vezi toată discuția)
Averea bunicilor a_abramburica a_abramburica Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in ceea ce priveste averea bunicilor.Bunicii au 7 copii,inainte sa moara bunicul a impartit verbal averea .Mamei mele ... (vezi toată discuția)