avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate mihaigheorghe

Activitate mihaigheorghe

S-a deschis procedura de insolventa. Termenul de continuare a procedurii este pe 20 noiembrie. La Registrul
Comertului a aparut noua stare a societatii dar scrie clar ca raman in continuare administrator si mai apare
un administrator judiciar. Nu scrie nicaieri ca s-a ridicat calitatea de administrator. Totusi, firma de insolventa
trimite nota la banca in care scrie negru pe alb ca s-a ridicat calitatea de administrator. Nu este in acest moment
sentinta redactata din motiv de vacanta. Dar datele de la Registrul Comertului sunt oficiale si difera de ceea ce zice
firma de insolventa. Daca banca crede ce zice firma de insolventa si nu onoreaza cecul desi sunt resurse
ce pot sa fac?
Răspuns la discuția Insolventa
Daca la dosarul de insolventa am depus in termen (pana in 10 zile) contestatie in anulare, pentru ca nu am stiut,
pot modifica contestatia in anulare in recurs pentru ca intre timp platesc suma ceruta? Si daca se poate modifica
in recurs hotararea judecatoreasca initiala ramane valabila? Ma refer la efectele hotararii(publicare in buletinul
insolventei, Reg. Com. etc)
Legat de problema ridicata de mine: ce pot sa fac daca societatea are deschisa
procedura de insolventa, este numit un administrator judiciar, eu in calitate de administrator
pot continua activitatea(asa este scris la Reg. Com) dar in supravegherea adm. judiciar insa acesta pleaca in concediu
(fiind vacanta judecatoreasca) si in acest fel demonstreaza ca nu ma ajuta ci ma blocheaza.
Evident legea il protejeaza iar eu daca am de ex un incident de plata de vina sunt eu pentru ca nu platesc
din motiv ca adm. judiciar este in concediu
cum scap?
multumesc pentru raspuns. hotararea judecatoreasca este din data de 26 iunie. eu am primit nota de la firma care se ocupa de caz, la data de 1 iulie. apoi am depus contestatie care are termen la data de 18 esptembrie. dar pana la 18 sept,
au fost blocate conturile(9 iulie). deci eu ma pot imprumuta si pot plati suma datorata le cei care au depus actiunea dar conform legii trebuie sa vina si altii carora le datorez bani. pe de o parte cu contul blocat nu se poate face nimic pe de alta parte
am contract de leasing pentru auto. conform legii, trebuie sa declar firma de leasing care poate sa-mi ia masinile care de fapt sunt proprietatea lor. in caz de insolventa (desi eu le-am achitat ratele), ei pot sa-mi ridice masinile pentru ca toate firmele evita sa intre in complicatii.
am trimis pe gmail adresa mea.
este prima data cand intru pe un forum deci ma descurc mai greu. pentru comunicare spuneti-mi cum sa procedez
sa va dau adresa de mail sau cum trebuie. de la firma de insolventa, am primit o hotarare(astfel am aflat ca am pierdut
un proces si totodata situatia in care ma aflu) am citit cu atentie legea si acum trebuie sa dau toate documentele
care le cere legea. pe marti am intalnire la firma de insolventa.dar eu nu am cunostiinte juridice, este greu sa ma apar
si mai ales vreau sa platesc si sa ies din starea asta.
Discuție Insolventa
buna ziua,
am o problema pentru care solicit un sfat. am fost anuntat ca s-a dat o hotarare definitiva si firma unde sunt administrator
se afla in insolventa pentru o suma de 10000 de ron.desi este greu de crezut, nu am avut informatie despre proces, hotarare etc. am depus contestatie pe motiv ca nu am stiut(daca stiam gaseam o cale de rezolvare).contestatie se solutioneaza in septembrie dar intre timp firma care se ocupa de insolventa a blocat conturile firmei. este normal sa se blocheze pana se solutioneaza contestatia mea? pentru ca eu puteam plati suma datorata. daca reusesc sa platesc
intr-un fel suma datorata, mai ramane situatia de insolventa?