avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Activitate Carmen Negoiu

Activitate Carmen Negoiu

Răspuns la discuția Bătaie de joc din partea Enel
Mă bucur mult de tot să aud asta! :) Multă sănătate.

Dacă tot prin ANRE aţi rezolvat, daţi de ştire, cu un rând tot aici. Nu neapărat detalii, ci dacă ANRE a fost de ajutor.
Dacă aţi rezolvat cu ENEL prin el însuşi e tot foarte bine, înseamnă că sunt activi.

O seară bună şi mă bucur :)
Răspuns la discuția Bătaie de joc din partea Enel
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu numai asa am rezolvat orice problema legata de estimarea ilegala pe care o practica Enel. Enel reactioneaza numai cand apesi butonul ANRE. Chiar daca sunt o apa si un pamant, TOTUSI, orice lucru nelalocul lui privitor la Enel - l-am rezolvat prin ANRE - fara intarziere si cu rezultat 100% ok.

Succes! :)
#draftacristi, multumesc frumos pentru sfat. Intr-adevar, problemele privitoare la Enel se inmultesc pe zi ce trece si asta nu e in regula deloc, cu siguranta nu voi mai colabora cu Enel. Astept sa imi remedieze problema in care m-au implicat fara stirea si acceptul meu si sa suporte fiecare consecintele (chiar daca sunt constienta ca Enel acopera astfel de practici ale agentilor/colaboratorilor sai). Si apoi ma mut de la ei, fara doar si poate!

Regret, dar NU RECOMAND ENEL, din niciun punct de vedere (e parerea mea personala).

O zi buna tuturor si multa sanatate.
Răspuns la discuția Fara fiscal
Buna seara,
Daca DRCPIV a mentionat ca puteti contesta orice amenda care ar veni pe numele mamei, este bine si inseamna ca se pot regla astfel de situatii. Ma bucur foarte mult, invatam si noi pe langa dvs.

Regret ca ati stat mult la coada la Fisc. In masura in care mai aveti timp sa ne luminati si pe noi, DRPCIV ce a mai adaugat in legatura cu faptul ca mama nu mai are autoturismul in posesie si ca ati anuntat asta la ei, la DRPCIV? Nimic, banuiesc. Nu mai era nevoie si de alte precizari din partea lor, nu?

O seara buna si va multumesc pentru informatiile aduse direct de la sursa. Poate mai au si altii nevoie, si, totodata - am invatat si eu despre cum functioneaza treburile in prezent.
Multa sanatate si curaj. Totul e bine :)
Răspuns la discuția Fara fiscal
Chiar nu aveti pentru ce. Veti rezolva problema cu bine, la Serv. Inmatriculari. 100%.
Sanatate tuturor. Zi buna.
Răspuns la discuția Fara fiscal
Revin cu o veste si mai buna, care va va acoperi (macar in parte) de anumite raspunderi: Daca vreti sa stati si mai linistita in ceea ce priveste amenzile pt. radare sau rovigneta (sa nu mai fie vizata mama dvs) atunci faceti o notificare la Politie, Serviciul Inmatriculari, ca ati instrainat masina ducand documentele justificative (contract vanzare cumparare, dovada radierii fiscale). Exista si aceasta masura de siguranta. Aplicati-o!

:) Mult succes, va fi bine!! Sa ne spuneti si noua ce v-a spus Serviciul Inmatriculari. Cu anuntarea ca x a cumparat si ca mama nu mai are autoturismul si deci raspunderea ar trebui sa fie a cumparatorului. Il vor lua intr-un Registru in evidente, dupa ce veti notifica Serv. Inmatriculari. Nu scapati aceasta sansa, nu aveti nimic de pierdut.


Fireste, ramane obligatia cumparatorului sa transcrie, odata si odata, cu mentiunea ca vanzatorul (asa cum am mai precizat) nu il poate obliga, ca nu sta 24/24 langa el sa il tina de maini, desi legea trebuia sa il protejeze mai mult pe vanzatorul lasat cam descoperit.


Intrebati, cand mergeti la Serv. Inmatriculari cand sa va mai interesati daca dl. de la Iasi a transcris masina. E important. De ce? E simplu! Fiindca pe dvs va intereseaza ca cineva sa transcrie masina ca sa poata iesi din baza de date a Serv. Inmatriculari, mama dvs. (dar in egala masura e foarte important sa anuntati in scris Serviciul Inmatriculari ca cel de la Iasi a devenit proprietar).

*Am scris uzual - Serviciul Inmatriculari, a se intelege Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Dar cred ca ati inteles unde trebuie sa va adresati.
Răspuns la discuția Inmatriculare auto
Ca si un exemplu simplificat - daca eu am viza de flotant in jud. Brasov si domiciliul stabil in jud. Craiova - inmatricularea se va face la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Craiova, strict. Deci unde am domiciliul stabil.

Zi buna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desi este tardiv raspunsul, poate foloseste altcuiva: nu, nu merge sa inmatriculati vreun autovehicul altundeva, ci numai unde aveti domiciliul stabil.

(proprietarul casei unde locuiti nu va e de ajutor, cu tot cu buna sa intentie, fiindca inmatricularea se face exclusiv pe domiciliul dvs stabil)

(de ex., daca eu am viza de flotant in jud. Brasov si domiciliul stabil in jud. Craiova - inmatricularea se va face la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Craiova, strict. deci unde am domiciliul stabil).

Zi buna.
Răspuns la discuția Inmatriculare auto
Buna ziua,
Inmatricularea unui autoturism se face exclusiv pe adresa de domiciliu si nu pe cea temporara (viza de flotant). Acolo unde figurati cu domiciliul stabil in C.I., acolo se face si inmatricularea autoturismului dvs.

Presupun ca la Sibiu aveti domiciliu temporar sau nu am inteles eu bine? Si domiciliul stabil il aveti la Hunedoara? Caci, daca este asa, raspunsul este acelasi: inmatricularea se face acolo unde figurati cu domiciliul stabil, adica Hunedoara, presupun.

(Ca o nota secundara: În M. Of. nr. 343 din 5 mai 2016, a fost publicat Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 148/61/2016 pentru modificarea Ordinului ministrului administrației și internelor (OMAI) nr. 1.501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor - dar nu implica intrebarea dvs),

deci am sa punctez ca raspunsul dvs se afla in acelasi OMAI nr. 1.501/2006, unde scrie ca: "inmatricularea, radierea, autorizarea provizorie sau pentru probe se efectueaza de serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, in a caror raza de competenta proprietarii isi au domiciliul sau sediul ori resedinta, in cazul persoanelor fizice cu domiciliul in strainatate.

Link cu Ordinul MAI, aici [ link extern ]
Enel nu pare (cel putin moral) dispus sa scoata in fata nenorocitul care semneaza in numele altora. Este partas cu acesta, nenominalizandu-l pe nenorocit, desi ancheta interna sigur s-a facut, caci am solicitat asta si ANRE - sa solicite ancheta interna in curtea Enel sa isi gaseasca agentul care incalca legea. Enel ii alapteaza, in continuare, pe acesti agenti zelosi ai lor, care dau cu pixul de la stanga la dreapta, dezactivand contracte dupa bunul plac si activand altele deloc favorabile consumatorului, smulgand din buzunarul familiilor (si asa saracite), din Romania, niscai 40-60 lei in plus la factura.

Eu asteptam ca Enel sa imi puna la dispozitie si persoana din curtea Enel Energie SA care a facut fapta (ca Enel exista ca si formatiune/firmament "entitate fara maini si fara picioare" - cum obisnuiesc eu sa exemplific, ca nu PJ semneaza, ci un x, y, z), dar NU.

Enel nu iti expediaza filele si toate documentele semnate in fals de catre agentul lor, tocmai bazandu-se pe faptul ca, oricum, din urma plangerii penale - tot vor fi somati sa elibereze acele documente din arhiva sistemului lor. Si il vor aduce "pe bou", la inaintare, doar si numai cand vor fi somati de catre o instanta. Pana atunci o scalda in partasie cu agentii lor tembeli.

Abia atunci vor fi expuse transparent, cum aveau obligatia si fata de mine, personal, documentele semnate in fals care au dezactivat un contract in derulare si au activat un alt contract de care nu aveam stiinta si cu care nu eram de acord. Doar cand vor fi actionati in instanta si instanta va emite obligatii de a aduce acele documente semnate in fals. Asa banuiesc eu ca s-ar intampla, din urma depunerii plangerii mele la Parchetul de pe langa Judecatoria de care apartin. Posibil sa gresesc, nu am cunostinte in domeniu. Rog pe cine stie, sa ma corecteze, ii multumesc in avans.

Ce inteleg eu de aici? Ca Enel este nesimtit pana la capat si ca nu e in stare sa imi expedieze si falsul contract - daca tot l-au recunoscut si l-au dezactivat si pe acela, si ca niciodata nu ma va mai avea ca si client.

Desi le-am atras atentia ca voi notifica instanta si ca "Enel ENERGIE SA, prin reprezentantii sai, nu s-a invoit sa imi puna la dispozitie actele false semnate pentru mine si in numele meu de catre agentul lor, ei - vad ca isi asuma. Si imi dau seama ca nu e primul proces intentat lor, cred ca e doar o bagatela, cred ca au zeci de dosare de genul celui ca al meu. Sunt constienta de asta. Dar pentru mine a insemnat o pierdere de timp si de bani, din culpa lor.