avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bătaie de joc din partea Enel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bătaie de joc din partea Enel

Bună ziua!
Acum un an am încheiat un contract pt furnizare energie electrică cu firma Enel. Contorul a fost schimbat chiar atunci și a plecat de la zero. Mi-am deschis un cont la ei și am transmis în fiecare lună indexul. Cei de la Enel au ajuns, în timp, să estimeze consumul casnic și cu peste câteva sute de kw peste cel transmis. Am făcut o sesizare în căsuța electronică și două sesizări telefonice la ei . Ultimele două facturi le-am plătit în funcție de indexul transmis deoarece de la ei am primit facturi astronomice neconcordante cu realitatea. Nu cred să existe vreo lege care să stipuleze faptul că am obligația să plătesc anticipat 400 kw neconsumați. Astăzi am primit mesaj de la o firmă de recuperare ptc nu am plătit ce de fapt nu am consumat. Cum e posibil așa ceva? E o jignire imensă adusă integrității mele ca și persoană. Ce se poate face? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Negoiu , utilizator 00:27, 13 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti sesizare la ANRE. Ei sunt in masura sa va ajute in rezolvarea problemei dumneavoastra. Aveti aici si un link: [ link extern ] /

Toate cele bune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu numai asa am rezolvat orice problema legata de estimarea ilegala pe care o practica Enel. Enel reactioneaza numai cand apesi butonul ANRE. Chiar daca sunt o apa si un pamant, TOTUSI, orice lucru nelalocul lui privitor la Enel - l-am rezolvat prin ANRE - fara intarziere si cu rezultat 100% ok.

Succes! :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc, s-a rezolvat!
Mă bucur mult de tot să aud asta! :) Multă sănătate.

Dacă tot prin ANRE aţi rezolvat, daţi de ştire, cu un rând tot aici. Nu neapărat detalii, ci dacă ANRE a fost de ajutor.
Dacă aţi rezolvat cu ENEL prin el însuşi e tot foarte bine, înseamnă că sunt activi.

O seară bună şi mă bucur :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura supraevaluata enel cosnel cosnel La data de 05.05.2019 am primit pe e.mail factura ENEL de regularizare in valoare de 9743,81 lei pentru locul de consum unde sunt titular contract. Intrucat ... (vezi toată discuția)
Enel solicita plata a 10000 lei consum estimat. putem contesta estimarea ? Guest123123 Guest123123 Enel solicita plata a 10000 lei (consum estimat de 14700 kw pt doi ani), dupa ce i-am solicitat sa verifice contorul care nu isi modifica index-ul si au ... (vezi toată discuția)
Am o problema cu firma enel Larisa1998 Larisa1998 Locuiesc langa Timisoara, la casa , si recent am primit regularizarea , in valoare de 70.000 de lei. Cum este posibil ca , doua calorifere pe curent , cateva ... (vezi toată discuția)