Legile destinului... hmm.... sună bine, sună pompos, sună fatalist. Mie îmi sună totuși a aberații. Sigur, fataliștii vor spune ... ahhh, da ăstă face parte din ăia care nu acceptă, dar adevărul este acesta și el este doar un ignorant orgolios care se încăpățânează să creadă că poate să-și aleagă singur drumul în viață.
Ce este acest destin ?? O cale a vieții care ne este predestinată de cineva, de ceva, o entitate mai deșteaptă menită să ne conducă pe noi, cei care suntem proști și ignoranți, care nu vom atinge niciodată la puterea lui de comprehensiune.(sic că am folosit și eu un termen pompos).
Noi putem doar să acceptăm lucrul acesta chiar dacă nu îl înțelegem, că dacă nu îl acceptăm tot aia este că el tot așa se întâmplă. Păi dacă El se întâmplă indiferent ce am face și ce am crede noi, ce rost mai are dacă credem sau nu??
Ce sunt ele totuși??? peseudo-legi, învechite și concepute într-o societate a castelor pentru a controla prostimea?
Unde și cine a enunțat aceste legi??
Sigur, le-a enunțat un guru mai deștept și au devenit literă de lege că de aia e guru.
Unde?? Cică ar fi niște legi indiene. India, caste, fatalism, destin, controlare prostime.
Noapte memorabilaDoi buni prieteni avocaţi, pasionaţi de schi, pleacă să se dea pe cel mai înalt munte, cu cel mai mare grad de dificultate, etc...
La un moment dat îi surprinde o mare furtună de zăpadă, urmată de o avalanşă. Cu chiu cu vai se târăsc prin zăpadă şi când pierduseră orice speranţă ajung în faţa unui mare castel, cocoţat în vârful muntelui.
Fericiţi bat la poartă, strigă şi într-un sfârşit apare stăpâna castelului în persoana unei blonde superbe.
- Ce vreţi? îi întreabă aceasta.
- Găzduire peste noapte... răspund ei.
- ªtiţi nu se poate.... soţul meu, Baronul a murit abia de două săptămâni şi nu se poate ca eu femeie singură să primesc în toiul nopţii doi bărbaţi singuri...
- Dar doamnă, nu vă gândiţi că ne condamnaţi la moarte, zic ei... Suntem la 50 km de cea mai apropiată aşezare, afară se înnoptează şi mai este şi furtună... Vă rugăm....
- Ok.. zice blonda ... ar exista o soluţie... dormiţi în grajd...
- Vai, vă mulţumim. ne-aţi salvat viaţa. Vă promitem că mâine la prima oră plecăm fără să vă mai deranjăm.
Zis şi făcut... Cei doi de culcă în garajd.
În timpul nopţii unul din ei se ridică şi zice că trebuie să meargă să se uşureze.
A doua zi cei doi prieteni pleacă de dimineaţă fără să mai deranjeze pe stăpâna casei.
La nouă luni după incident la biroul de avocatură al celor doi soseşte un curier care înmânează o scrisoare unuia dintre ei. Acesta citeşte scrisoarea şi intră în biroul celuilalt în mare viteză.
- Măi, acum nouă luni când am înnoptat la castelul blondei şi tu ai ieşit noaptea să te duci la budă, nu cumva ai intrat în casă la gazdă?
- Ba da ....
- ªi nu cumva aţi făcut.....
- Ba da... Na.... Ce vrei, ea tânără văduvă, ai văzut şi tu cum arăta.... om sunt...
- Aaaa... ªi nu cumva te-ai recomandat cu numele meu?
- Ba da. Na. Ce să fac.? Știi că eu sunt însurat, tu eşti burlac... era mai simplu aşa. De ce? Ce s-a întâmplat?
- Nimic... nimic....
- Zi, omule, nu mă mai fierbe... am dat de necaz.... nu?!
- Nu, boule... Să-mi fie de bine... Cucoana a murit luna trecută şi pentru că alături de MINE a trăit cea mai pasională noapte, m-a trecut în testament ca unic moştenitor al averii ei de 50.000.000 $.
Adjudecatarul unui imobil, poate ceda dreptul său, prin contract, unei alte persoane care a pierdut licitația, asfel încât aceasta să consemneze suma respecvă? Desi legea solicită consemnarea prețului de către adjudecatar în 30 de zile de la adjudecare, nu știu să existe vreun art. de lege care să interzică expres acest lucru.
Mda, de cele mai multe ori nu chiriaşul este de vină ci avocatul acestuia care îl amăgeşte cu amânări, mai trage de timp, mai co o fi mai că o păţi ... Partea haioasă este că în final perdant va fi doar chiriaşul, restul cealaltă parte şi cei doi avocaţi vor avea de câştigat. Se pare că cea mai sigură soluţie corectă şi legală, cum spunea cineva mai sus, ar fi aceea a unei garanţii. Cu alte cuvinte pe partea pecuniară nu se mai ţine cont de echitate şi umanitate, că mai lasă-l şi pe el că are copii şi că unde să plece că e iarnă sau că e vară şi arde soarele ... arde-l tată pe parea economică şi gata.
În primul rând vreau să spun că nu pun "botul" la astfel de rezultate. Nu sunt şi nici nu am fost în vreo astfel de situaţie. SItuaţia a fost expusă pur teoretic pentru a vedea ce alternative legale ar fi în scopul evitării şmecheriilor făcute de ocupanţii unui imobil.
ªtiu că aceste practici nu sunt reglementate de către codul civil şi că nu este permis să îţi faci singur dreptate. Totuşi ţin să precizez că nu cred că te poate acuza cineva de violare a domiciliului ci doar de tulburare de posesie. Nimeni nu pătrunde în locuinţă din contră nimeni nu este lăsat să intre ori art. 192 CP prevede: Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.
Problema aici este că în codul penal nu este protejat proprietarul ci cel care se foloseşte de imobil, se face diferenţierea între posesorul de drept şi cel care ocupă ilegal un imobil.(mă refer aici fără un temei legal). Ca să fie mai simplu transpunem această situaţie la lucrurile mobile. E ca şi cum ai prinde hoţul cu obiectul furat şi ţi l-ai lua înapoi. Ei bine nu poţi pentru că legea nu te lasă să îţi faci dreptate singur. Problema majora este aceea a abuzului de drept. Atunci când legea ori echitatea îţi dă o portiţă vrei să intri cu tancul. Da ştiu chestia cu echitatea sau mai de grabă mila se impune în situaţii limită, că deh trebuie să fim umani. Ce te faci cănd victima profită şi nu vrea domne să se mute. Aaaa că ulterior poţi să îţi recuperezi pierderile prin avocaţi, prin procese după amânări şi amânări .... este de neconceputaşa ceva .... cazuri de genul acesta extrem de simple după mine trebuie reglementate în aşa fel încât să fie rezolvate CU CELERITATE în doi paşi şi trei mişcări. Ce să mai analizezi trei luni ... ca să ce??
Da, problema este că prejudiciile vor fi recuperate de la chiriaşul falit şi nu de la avocatul şmecheraş care este acoperit în această privinţă. Mai am o întrebare evacuarea se face în mod nominal, adică trebuie specificate persoanele care trebuie evacuate sau se face la modul general în sensul că evacuează toate persoanele din imobil? Întreb asta pentru că s-ar putea să ne trezim ulterior că pe lângă cei indicaţi să mai existe şi alte persoane.