avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cedare bun adjudecat!
Discuție deschisă în Executare silită

Cedare bun adjudecat!

Adjudecatarul unui imobil, poate ceda dreptul său, prin contract, unei alte persoane care a pierdut licitația, asfel încât aceasta să consemneze suma respecvă? Desi legea solicită consemnarea prețului de către adjudecatar în 30 de zile de la adjudecare, nu știu să existe vreun art. de lege care să interzică expres acest lucru.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
ContSters61634, utilizator
legea spune clar ca adjudecatarul este obligat sa plateasca intregul pret in 30de zile. Nu are cum sa cedeze acest drept decat printr-o vanzare ulterioara a imobilului.
Pentru ca licitatia sa se finalizeze si adjudecatarul licitatiei sa poata intra in posesia actului de adjudecare,acesta in termen are obligatia sa achite intreaga suma,
Concret este necesar ca executorul sa detina la dosar dovada virarii in cont a sumei pe numele adjudecatarului,indiferent cine face plata in fapt
Ulterior adjudecatarul,poate dispune de bunul imobil adjudecat dupa cum crede de cuviinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)
Licitatia unui imobil alirvag alirvag as dori sa stiu daca dupa o licitatie se cumpara imobilul cine l-a cumparat poate avea contract de vanzare cumparare pe el? as dori sa stiu daca se poate face ... (vezi toată discuția)