avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate Ac razvan

Activitate Ac razvan

Buna ziua,
Exsita vreo posibilitate/metoda/parghie prin care pot infiinta o societate comerciala in care sa am 51% (administrator/asociat) iar daca am popriri pe contul de salariat sa nu se ajunga la poprire pe dividente? Va multumesc anticipat
Buna seara, in acest moment am 5 credite la ifn-uri (30000 lei) si unul la o banca (50000 lei) . Sunt restant la toate si bineinteles ca am primit o poprire din partea unui ifn, asteptandu-ma sa primesc si alte popriri (in acest moment fiind singura). Am trimis mailuri la toate instititutiile pentru a propune un plan de reesalonare astfel incat, platile imi vor lua cam 90% din venit (mi-am propus sa le achit prin orice sacrificiu) . In afara de acest lucru , adica mail sau informare cum ca intentionez sa platesc o anumita suma pana la inchiderea creditului, mai pot face altceva? Stiu ca ei nu-mi pot popri mai mult de 50% cumulat. Mentionez ca nu am bunuri pe numele meu, nici sotia. Ce cai mai am sau ce recomandari imi puteti face pentru a obtine o plata lunara , fara poprirea conturilor. Va multumesc
Răspuns la discuția Poprire / Persoana fizica
In primul rand va multumesc pentru raspunsul prompt. In al 2 lea rand, ce inseamna mai exact extinderea executarii? Mentionez ca imprumutul bancar cel mai mare de 50000 ron a fost luat inainte de casatorie. Si in al3lea rand ce procent din dividente se poate executa? Doresc sa rectific, imprumutul a fost luat initial la bancpost inainte de casatorie, iar dupa casatorie am obtinut o refinantare de la ing, de la care am poprirea in acest moment

Cristian Costin Miloș a scris:

1. da, maxim 50%
2. daca se extinde executarea, sotia poate fi afectata. Bunurile pe numele sotiei si veniturile acesteia sunt bun comun.
3. da, pot fi executate dividentele si partile sociale, dar eu personal nu am intalnit acest lucru niciodata

Buna ziua,
Am o poprire pe salariu din partea credius, cu siguranta in contextul actual vor mai exista inca 2 institutii pentru poprire, deci un total de 3 popriri. Intrebariile sunt:
1) suma maxima ce-mi poate fi retinuta este de 50% din venit?
2) sotia are vreo problema? Mentionez ca, creditele sunt luate online, fara girant sau codebitor, si nu detin bunuri mobile/imobile pe numele meu.
3) daca infiintez o societate comerciala , asociat cu 50% din parti, risc sa mi se execute dividentele?
Va multumesc,
Răspuns la discuția poprire cont - SRL
Buna ziua, ce procent se poate executa din dividente, si care este procesul de executare, daca sunt asociat 50%? Multumesc anticipat.

Geanina DRIAN a scris:

buna ziua, nu.
SRL-ul si persoana fizica sunt distincte.
in schimb, va pot fi executate dividendele.