avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire / Persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire / Persoana fizica

Buna ziua,
Am o poprire pe salariu din partea credius, cu siguranta in contextul actual vor mai exista inca 2 institutii pentru poprire, deci un total de 3 popriri. Intrebariile sunt:
1) suma maxima ce-mi poate fi retinuta este de 50% din venit?
2) sotia are vreo problema? Mentionez ca, creditele sunt luate online, fara girant sau codebitor, si nu detin bunuri mobile/imobile pe numele meu.
3) daca infiintez o societate comerciala , asociat cu 50% din parti, risc sa mi se execute dividentele?
Va multumesc,
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
Ac razvan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:06, 12 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. da, maxim 50%
2. daca se extinde executarea, sotia poate fi afectata. Bunurile pe numele sotiei si veniturile acesteia sunt bun comun.
3. da, pot fi executate dividentele si partile sociale, dar eu personal nu am intalnit acest lucru niciodata
Cristian Costin Miloș, Avocat
In primul rand va multumesc pentru raspunsul prompt. In al 2 lea rand, ce inseamna mai exact extinderea executarii? Mentionez ca imprumutul bancar cel mai mare de 50000 ron a fost luat inainte de casatorie. Si in al3lea rand ce procent din dividente se poate executa? Doresc sa rectific, imprumutul a fost luat initial la bancpost inainte de casatorie, iar dupa casatorie am obtinut o refinantare de la ing, de la care am poprirea in acest moment

Cristian Costin Miloș a scris:

1. da, maxim 50%
2. daca se extinde executarea, sotia poate fi afectata. Bunurile pe numele sotiei si veniturile acesteia sunt bun comun.
3. da, pot fi executate dividentele si partile sociale, dar eu personal nu am intalnit acest lucru niciodata

Ac razvan, utilizator
Dividendele se pot popri în procent de 100%.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar- imposibilitate plata bursy_bmf bursy_bmf Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Sotia mea are un credit contractat la o banca in valoare de vreoa 60000. Am platit la la el vreo 3 ani. Rata lunara ... (vezi toată discuția)
Intrebare nicoandrei1978 nicoandrei1978 Buna dimineata,ma numesc Andrei Nicoleta si am si eu cateva intrebari .Eu si sotul meu avem 3 credite,unul de nevoi personale,unul de consum si unul ... (vezi toată discuția)
Divort anii anii sotul meu,inainte de a ne casatori, a facut un credit ipotecar pe 25 ani in ron pt. apartamentul in care locuim.acum suntem casatoriti si am facut o ... (vezi toată discuția)