avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Activitate sebicom

Activitate sebicom

Agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană nu ne mai accepta decontarea in baza Legii 282/2020 pentru luna noiembie pentru ca am depus documentatia in 06.01.2021. Este corect?
Multumesc!
Cerere de decontare in baza Legii282/2020.
Pentru luna noiembrie se poate depune in ianuarie, in baza Legii 282/2020, cerere de decontare a sumelor reprezentând indemnizațiile angajaților a căror durată a timpului de muncă a fost redus?
Multumesc!
Din webinarul tinut pe aceasta tema am inteles ca referirea se va face pentru luna in curs. Am inteles gresit?
Justificarea reducerii activitatii potrivit ordinului 1393/15.09.2020.
Daca societatea comerciala are trei activitati, trei coduri CAEN, si reduce activitatea, in luna septembrie, doar la un cod CAEN, atunci justificarea se face pentru ca este afectata cifra de afaceri doar pentru acest cod CAEN sau pentru intraga societate comerciala?
Buna ziua,
La fabrica de incaltaminte sezonul de vara se termina in 17 septembrie si inca nu stim cand va incepe sezonul urmator. Vreau sa propun partenerului strain ca de maine sa lucram cu program de patru ore pe zi pentru a scurta perioada fara lucru.
In luna august am avut cifra de afaceri mai mare decat in luna similara din 2019 iar in luna septembrie va fi cu 40% mai mica fata le luna septembrie din 2019.Ne incadram in programul de sprijin Kurzarbeit?
Firma nu are resurse pentru trimitere in "somaj tehnic" deoarece de la inceputul lunii martie si pana in 15 mai nu am avut de lucru. In perioada mentionata am fost in "somaj tehnic". Muncitorii au ales sa nu fie platiti in aceasta perioada.
Multumesc!
Suntem in situatia in care suntem nevoiti sa intrerupem activitatea, cinci zile, pentru lipsa de materiale in productie incaltaminte, concediul de odihna fiind deja acordat in totalitate, am propus muncitorilor plata zilelor cu recuperare ulterioara iar ei nu sunt de acord.
Cum evidentiem aceste zile?